Lesernes beste ideertil drivhus

Gjør Det Selvs lesere er fulle av gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store utfordringer. Vi har samlet fire som handler om drivhus.

Drivhus ideer

Pelargonier står på rad og rekke i flere etasjer. Dermed får alle plantene lys, og de er enkle å komme til.

1. Hylle i etasjer til drivhusets planter

"Det var egentlig et ønske om å bruke den nye kapp-/gjærsagen min som satte meg i gang med å lage en hylle til drivhuset med alle pelargoniene våre. Jeg synes selv at resultatet er blitt ordentlig bra. Det kan kanskje brukes som inspirasjon til dem som bare har et par kasser å plante tomater og agurker i.

Hyllen er bygget slik at den passer til drivhuset, både i lengde og bredde, og den fyller akkurat opp all plass i den ene siden. Hyllen består av fire “bein”, konstruert som en “trapp”, slik at det er tre “trinn” til hyller. Dermed vil hyllene sitte ved siden av hverandre, slik at plantene får masse lys.

LES OGSÅ: Alt om drivhus

Jeg har fått spesiallaget sinkbrett i samme bredde som hyllene til undervanning av plantene. I alt har jeg brukt materialer for drøyt 1000 kroner, pluss sinkbrettene. J.P."

Hyller til drivhus

En hylle i etasjer er praktisk i et drivhus med mange blomster. Hyllen er solid bygget, med fire “bein” som understøtter de lange hyllene.

2. Fra dusjkabinett til minidrivhus

"Da jeg pusset opp badet vårt, fikk jeg et dusjkabinett til overs. Det bruker jeg nå i hagen som et minidrivhus.

Dusjkabinettet er skåret over på midten der dørene møtes. De to delene er plassert på en treramme som ligger på bakken. Endene er lukket, slik at det kan fylles jord i bunnen. Midt på endeveggene er det satt fast en tverrstiver med et bord mellom, som sidene kan hvile på.

Nå vokser det agurker, salat og små tomater under de beskyttende dørene til dusjkabinettet, som skaper god varme. Dørene gjør det lett å komme til når det skal vannes, lukes og høstes. P.Å."

Hyller til drivhus

Det er perfekt drivhusklima under dørene fra det gamle dusjkabinettet, som har fått nytt liv i hagen.

Hyller til drivhus

Sidene i kabinettet hviler på et bord, montert til en tverrstiver – ett i hver gavl. Den øverste avrundede platen i gavlen kan åpnes, slik at varmen kan reguleres.

3. Stormskadet drivhus ble som nytt

"Vårt nesten nye drivhus ble stygt skadet i en storm. De fleste rutene i sidene ble smadret, men tak og fundament var intakt.

Nå har jeg renovert drivhuset, slik at det er blitt enda bedre. Jeg har murt opp et fundament av Lecablokker i sidene, og laget nye rammer av trykkimpregnert tre, som glasset sitter i. Endeveggen er murt helt opp, dog med glass øverst, slik at det fortsatt kommer inn lys. Jeg har også laget en solid dør. A.H."

Drivhus ideer

Etter renoveringen er drivhuset blitt både flottere og mer solid.

Drivhus ideer

Stormen smadret de fleste av siderutene i drivhuset.

Drivhus ideer

Som en siste finish fikk drivhuset også nytt gulv av håndstrøket tegl.

4. Minidrivhus ble utvidet

"Jeg kjøpte et minidrivhus til å sette mot veggen, men det var liten plass i det. Det kunne bare være en enkelt kapillærkasse i drivhuset, og det var ikke plass til å gå inn i det.

BYGG SELV: Drivhus på veggen

Derfor fikk jeg ideen om å bygge drivhuset større. Jeg lagde to rammer med en bredde på 50 cm, i samme høyde som drivhuset, slik at sideveggene på drivhuset ble forlenget. I rammene satte jeg glass.

Til taket bygde jeg tre rammer med gjennomsiktige plastplater, der den ene kan åpnes slik at det kan luftes ut når det blir ordentlig varmt. Øverst på sidene har jeg tilpasset en skrålist, slik at takrammene ligger litt skrått, og vannet kan renne av taket.

Nå er det plass til to store kapillærkasser i drivhuset, pluss en liten i den ene enden. Det er også plass til at jeg kan gå inn i huset. E.N."

Drivhus ideer

Et minidrivhus som plasseres mot en vegg, er ikke særlig stort. Men hvis du forlenger det med bare 50 cm i sidene, blir det plass til ytterligere en kapillærkasse. Rammene som forlenger det lille drivhuset, er montert til huset med kraftige vinkelbeslag.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Drivhus og orangeri