Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Vedskjul

De avtagbare frontbordene holdes på plass av veden, etter hvert som den fylles i skjulet.

En europall, et par lekter, en kryssfinérplate og en stabel terrassebord. Det er alt du trenger for å bygge et bunnsolid og smart vedskjul. Og hvis du har en jekketralle, blir skjulet enda smartere. Da kan du nemlig flytte det opp i innkjørselen og fylle det opp med den veden du nettopp har fått levert, før du kjører både skjulet og veden til hagedøren, der veden er lett tilgjengelig når fyringen starter. Sett av en helg til å bygge skjulet – du blir nemlig glad for å ha veden tørr og lett tilgjengelig når fyringssesongen setter i gang for fullt.

Last ned byggeveiledningen og se hvordan du bygger det geniale vedskjulet

I byggeveiledningen, som du kan laste ned her på siden, viser vi trinn for trinn hvordan du bygger det mobile vedskjulet. Du kan blant annet se hvordan du:

  • bygger sidene til vedskjulet
  • monterer takplate og vindskier
  • spikrer takpappen på vedskjulet
  • bygger den avtagbare frontsiden

Redaksjonen anbefaler: Er veden din tørr nok?

Veden din bør ha en fuktighet på under 18% før du fyrer med den. Ellers vil du ikke oppnå en optimal forbrenning. Dessuten vil den våte veden i peisen utvikle seg til mer røyk, som kan sette seg i skorsteinen som løpesot - og i verste fall forårsake en skorsteinsbrann.

Derfor anbefaler vi at du alltid sjekker om veden din er tørr nok før du fyrer med den. Den sikreste metoden er å bruke en fuktmåler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her kan du også se en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner.