Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Konstruksjonen gir ikke bare veden ly for regn og snø. Den er også et dekorativt innslag i hagen.

Konstruksjonen gir ikke bare veden ly for regn og snø. Den er også et dekorativt innslag i hagen.

La taket over veden følge med opp og ned, etter hvert som du fyller opp eller bruker av veden. Da har du alltid tørr ved til bålfatet og vedovnen.

Tørr ved tenner lett og brenner godt. Tørr ved gir også en renere forbrenning, som belaster miljøet mindre enn om du fyrer med fuktig ved. Våt ved er egentlig ikke et alternativ.

Dette er den grunnleggende filosofien bak det nytenkende vedskjulet vårt – som samtidig er et dekorativt element i hagen eller langs innkjørselen. Det er delt opp i seksjoner, som det er enkelt å stable veden i. Seksjonene gjør det også enklere å holde kontroll på hvilken ved som har ligget lengst til tørk, og hvilken ved som bør tørke litt til.

Som det aller mest originale, har hver seksjon sitt eget tak som kan heves og senkes, slik at det alltid beskytter veden optimalt mot regn og snø.

Konstruksjonen er enkel, med stolper og takfinér kledd med takshingel. Det er ikke nødvendig å legge shingel, som er dyrere enn enkelt takbelegg. Det bestemmer du selv, på samme måte som du selv justerer høyde og lengde etter behov.

LES OGSÅ: Bygg et lekkert halvtak over vedstabelen

Taket følger veden

Regn og snø rekker ikke inn på veden din I takt med at du bruker av veden i vedskjulet, senker du taket. Dermed unngår du at slagregn og snøføyk legger seg oppå den tørre veden og gjør den øverste delen for fuktig til å fyre med. De korte seksjonene gjør det lett å stable veden, holde kontroll på hvor lenge den har ligget – samt å løfte og senke taket, slik at det hele tiden beskytter veden i de enkelte seksjonene optimalt. Takseksjonene skyves opp og ned mellom de doble stolpene, og de kan plasseres i fire høyder.

Last ned hele artikkelen og få vår trinn for trinn-byggeveiledning.