Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg etterisolere med papirull selv?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Papirull

Spørsmål:

Jeg vil gjerne isolere på loftet og vil helst ikke bruke mineralull. Men kan jeg som en vanlig gjør det selv-er isolere med papirull?

Svar:

Ja, du kan faktisk det. Du får best resultat med en maskin som løser opp papirullen (cellulosegranulatet), noe som krever hjelp fra fagfolk. Men du får også kjøpt komprimert papirull, som du kan løsne opp og legge ut selv.

Hell ut papirullen i en stor murerbalje, og legg en plate over baljen. I platen lager du et hull, som du kan stikke en blandevisp til bormaskinen gjennom. Deretter gir du bare gass med bormaskinen, så det piskes luft i granulatet.

Pisk til det ikke lenger er “klumper” i isolasjonen. Fordel det ut på loftet, og gjenta prosessen til alt er dekket. Ta høyde for at det setter seg 10-15 %, så legg det med litt overhøyde.

Her kan du se hele veiledningen til etterisolering med papir.

Papirull

Isolasjonsmaterialet består av bittesmå stykker av gamle aviser og gjenbrukspapir. Papirull er enkelt å jobbe med, og fordi det ikke klør, er det ikke like ubehagelig å jobbe med som tradisjonell mineralull.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake