Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Isolering av tak

Varmen stiger oppover, så du kan spare mye penger på strømregningen ved å isolere taket. Det er flere metoder og isoleringsmaterialer du kan velge mellom når du skal etterisolere taket. F.eks mineralull og papirull. I disse artiklene kan du finne den metoden og det isoleringsmaterialet som passer best til etterisolering av ditt tak.

Spar penger ved å isolere loftet

Du kan spare mye penger på strømregningen med ekstra isolering av loftet. Derfor er det for mange en veldig lur investering å isolere loftet. Loftet utgjør en veldig stor flate i huset ditt, og fordi den varmeste luften i rommene dine stiger opp og ligger under taket, er det en god grunn til å isolere loftet, slik at varmen blir i huset og ikke fordufter ut gjennom taket.

Prisen på isolering av loft?

Prisen på isolering av loft, varierer naturligvis avhengig av hvilken type isolasjon du velger og avhengig av om du kan utføre arbeidet selv eller ikke. Heldigvis er det mange muligheter for å gjøre det selv når det gjelder isolering av loft.

Tre måter å isolere loftet på

De mest utbredte og populære materialene å etterisolere loftet med, er isolasjon på rull, i plater og som granulat. Ofte er isolasjon på loftet laget av glassvatt, steinull eller kanskje papirull eller treull. Alle har forskjellige fordeler og ulemper, som du skal vurdere før du setter i gang med etterisoleringen av loftet.

Isolering av loft med isolasjonsruller

Rullene er enkle å skjære til, slik at de passer til mellomrommet mellom sperrer og takstoler. Og om det ikke er alt for mange rør og andre ting du må skjære ut til, er det en enkel loftsisolasjon å rulle ut.

Etterisolering av loft med plater

Har du mange sperrer, rør og annet du må skjære ut til, kan det være en fordel å velge plater som takisolasjon. Platene er samtidig enkle å få opp gjennom loftsluken.

Etterisolering av loft med granulat

Hvis du bruker granulat til isolering av loft, krever det ofte at du må heve kanten langs takfoten og ved loftsluken, slik at den ekstra takisolasjonen kommer på plass. Til gjengjeld er det enkelt å fordele og det er ofte forbundet med en mindre risiko for fuktskader enn ved plater og ruller.

Etterisolering av loft – gjør det selv!

Du kan selvfølgelig isolere loftet selv. Men det er viktig å være forberedt på at hvis isoleringen utføres feil, kan du risikere å få skader på huset med for eksempel fukt og mugg. Derfor er det viktig å kjenne fallgruvene før du går i gang med å isolere taket. På denne siden har vi samlet en lang rekke artikler om isolering av loft, der du får gode tips og veiledninger. Vi viser deg trinn for trinn hvordan du enkelt og billig kan isolere loftet.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake