Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Isoler i etasjeskillet

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Isolerer du ekstra mot et kaldt loft, reduserer du varmetapet markant og sparer penger. Vi viser deg hvordan det gjøres.

Start med å finne gulvbjelkene

I eldre hus er det, som her, ofte gulvbord på loftet. Under dem er det i dette tilfellet et hulrom ned til himlingen i rommet under.

Her er det knapt 20 cm hulrom, som vi vil fylle med isolasjon. Du må gå inn i hvert felt mellom gulvbjelkene. Her banker tømreren på gulvet med hammeren. Når lyden er flat og kort, betyr det at han har truffet gulvbjelken.

De flukter alltid med taksperrene, så på dette loftet er det lett å finne gulvbjelkene. Vi benytter en 125 mm hullsag til å lage hullet. Det må bores hull med cirka 1,5 meters mellomrom. Da er du sikker på at isolasjonen blir pakket tilstrekkelig sammen.

På dette stykket bores det to hull. Merk deg at det bores så langt ut mot kanten som mulig for å få tettet godt til ute ved taket. På samme måte finnes de neste bjelkene, og det bores igjen to hull. Stussen her er en liten og kort variant, som er spesielt beregnet til etasjeskiller.

Les mer om isolering

Isolasjonen blåses inn

Slangen er trukket inn gjennom et vindu, så den støyende maskinen står i hagen. Luft og isolasjon styrer mannen fra isolasjonsfirmaet på henholdsvis øverste og nederste kontakt.

I det første hullet kan det blåses inn ganske mye isolasjon, da det blåses helt over til neste hull. Det skal blåses inn luft i tillegg til isolasjon, slik at isolasjonen pakkes riktig sammen.

Når hullet er fullt, flyttes stussen over til det andre hullet i feltet, som fylles opp. På samme måte fortsetter gjøres i alle feltene, helt til etasjeskillet er isolert.

Til å tette hullene benyttes det små metallplater, som slås fast til gulvet med spiker. Som en kontroll bryter vi opp et gulvbord. Som du ser er de 180 mm med isolasjon pakket perfekt. Et loft på et vanlig hus kan isoleres på én dag, og besparelsen i fyringsutgifter beløper seg fort til flere tusen kroner i året.

LES OGSÅ: Infrarødt termometer - ta temperaturen på alle overflater

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake