Vindsperre forbedrer isolasjonen med 10 %

Når du monterer vindsperre, sperrer du for at vinden kan blåse gjennom isolasjonen. Det er noe som merkes på fyringsutgiftene. Se hvor og hvordan du skal bruke den.

Hva er en vindsperre?

Vindpapp kalles også vindsperre, fordi det nettopp er det den kan - nemlig sperre av for vinden.

Vindsperre isolerer ikke i seg selv, men brukes sammen med et annet isolasjonsmateriale, der vindsperren sørger for at vinden ikke blåser inn i isolasjonen. Den beste isoleringen oppnås ved at luften står stille i isolasjonsmaterialet, og akkurat det hjelper vindsperren til med.

Hvorfor vindsperre?

Sammen med isolasjonsmaterialet har en vindsperre en stor isoleringsevne, fordi det sørger for at det ikke blåser kald luft inn i isolasjonen.

Derfor er en vindsperre en god ide, ettersom det til slutt vil gi en positiv effekt på boligens fyringsutgifter.

Vindsperren beskytter også isolasjonen, slik at levetiden på isolasjonen blir forlenget når du velger å supplere isolasjonen med vindsperre.

LES OGSÅ: Hvilke isolasjonsmaterialer skal du velge?

Montering av vindsperre

Ved montering av vindsperren er det viktig at du følger nøye med på den bruksanvisningen som produsenten har satt på produktet.

Det er for eksempel veldig viktig at du alltid sørger for at det er rikelig med ventilasjon mellom vindsperren/isolasjonen og takmaterialet eller ytterveggen på den bygningen du isolerer, når du monterer vindsperren.

Hvis det ikke er nok ventilasjon mellom vindsperren og det ytterste materialet, kan du risikere å få alvorlige fuktproblemer.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Isolering av utebod – slik gjør du det

Forskjellige typer vindsperre

Du kan kjøpe vindsperren i mange forskjellige typer og kvaliteter - fra de billigere typene av vindsperre som du kan bruke på redskapsskuret, til de litt dyrere og mer avanserte typene som for eksempel vindsperre med armering. Hvilken vindsperre du skal bruke avhenger i stor grad av bygningens beliggenhet og hvor utsatt den er for vind og vær.

Les også: Isolering av tak

SLIK GJØR DU:

Under kan du se noen av grunnprinsippene til når du skal montere vindsperre.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Isolering