Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Varmepumpen – mye mer enn bare varm luft

Skriv ut Lagre artikkel

Med samme teknologi som sitter i kjøleskapet ditt, klarer varmepumpen å bruke luften utendørs til å varme opp huset innendørs. Det er både smart og økonomisk – i tillegg kan varmepumpen gi deg mye mer enn bare varm luft.

Smart varmepumpe: Varmepumpen er en effektiv, billig og miljøvennlig måte å varme opp huset på.

Varmepumpen er en effektiv og miljøvennlig måte å varme opp et hus på. I tillegg er den mye mer enn bare en avansert varmluftsvifte. Den sørger for at luften i huset blir renset flere ganger i døgnet, og at det er god temperatur i de rommene du ønsker. Varmepumpen fanger pollen, og den kan kjøle ned rommet den er plassert i, når sommeren er på sitt varmeste.

Du kan plassere varmepumpens innedel i et enkelt rom, eller du kan sette opp innedeler i flere rom, slik at hele huset blir varmet opp. Om du i så fall har bruk for én eller flere utedeler, vet montøren. Det avhenger av forholdene.

LES OGSÅ: Varmepumpeskjuler: Slik gjør du det selv

Selvsagt også på nett

Varmepumper kan fjernstyres – enten fra en tradisjonell fjernkontroll eller via en smarttelefon. Og selvsagt via det trådløse nettet i huset ditt, slik at du, uansett hvor i verden du befinner deg, kan kontrollere, betjene og stille inn varmepumpen. De mest avanserte modellene kan selv regulere effekten etter været, helt uten din innblanding.

Pris og kvalitet henger sammen

De billigste varmepumpene du kan kjøpe (også hos montører), er ikke nødvendigvis de smarteste. De kan være laget for å fungere under andre himmelstrøk enn de skandinaviske.

De gjør sikkert nytten i tørt og varmt klima, for eksempel rundt Middelhavet, men her i nord, hvor det kan være både kaldt og fuktig til tider, skal du ha et anlegg som er laget for forholdene. Og slike anlegg koster mer enn de andre.

Vi vil ikke anbefale spesifikke merker, men undersøk nøye før du kjøper, og les brukeres og eksperters anbefalinger. Regn med priser fra rundt 20.000 kroner, inkludert montering.

Bli klokere på varmepumper

I denne gjør det selv-veiledningen gjennomgår vi varmepumpen og dens funksjoner. Du kan blant annet lese lære hvordan kulde blir til varme, se hvordan varmepumpen skaper luftsirkulasjon og fordeler varmen jevnt i rommet, og du kan lese om hvorfor den er en fordel i forhold til fukt.

God fornøyelse!

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Byggevejledning: Varmepumpen – mye mer enn bare varm luft
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake