Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vedovn til både pellets og vanlig ved

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det er billigst og enklest å fyre med trepellets, men hyggeligst og varmest med vanlig ved. Men det trenger ikke å bli et spørsmål om enten-eller, neste gang du skal kjøpe ny vedovn til stua. Aduro H1 kan nemlig fyre med begge deler.

Hybridovn: Fyr med både ved og pellets

Pelletsvedovner er så smarte, at de nærmer seg det geniale. De er billige i drift, helautomatiske og du kan fylle dem med 15-16 kg pellets om gangen. Til gjengjeld bråker de litt, og hvis du ikke synes at den hissige, sveiseaktige stikkflammen er hyggelig, så mangler de også en rolig, bølgende flamme og knitrende hygge fra vanlig ved.

Hybridovnen Aduro H1 er løsningen, som kombinerer de beste egenskapene fra begge verdener: Den kan brenne både pellets og ved. I tillegg er den i besittelse av alle de elektroniske fordelene som pelletsovner har. Du kan faktisk tenne opp i ovnen direkte fra en smarttelefon.

Finner ut av ting selv

Når Aduro H1 er startet opp med pellets, kan du åpne glassdøren og fylle på med ved. Vanlig ved brenner varmere enn pellets, og så snart ovnen registrerer at temperaturen på røykgassen overstiger 280 grader, slår den av pelletsbrenneren. Derfra kan du nyte stillheten og den knitrende varmen. Ovnen kan også selv slå tilbake på pelletsfyring, når du ikke vil fyre med ved lenger.

Aduro H1 koster cirka 30.000 kroner. I tillegg må du regne med kostnader til montering.

Hybridovnens detaljer

 1. BRENNKAMMERET
  Det er god plass til vanlig ved i det store brennkammeret.
 2. PELLETSKAMMERET
  Med den medfølgende trakten, kan du helle 15 kg pellets i kammeret.
 3. NEDRE SPIRALMATER
  Den lange spiralen trekker pellets fra kammeret til den øvre spiralen.
 4. ØVRE SPIRALMATER
  Den øvre spiralen sørger for at pelletsene blir ført opp til brennskålen.
 5. RØYKUTGANG
  Du kan koble ovnen til pipa enten bak eller på toppen.
 6. EKSTERN LUFTTILFØRSEL
  Har du et nytt og tett hus, kan du forsyne ovnen med luft her.
 7. WI-FI-MODUL
  I toppen av ovnen sitter en liten modul, som kan koble ovnen til et trådløst nett.

Styr ovnen fra en telefon

Hybridovnen kan tennes og slukkes med et par trykknapper, som sitter skjult bak den nederste døren. Men det smarteste er at du også kan bruke en smarttelefon til å fyre opp i ovnen med.

Så snart du har lastet ned og installert Aduro Hybrid- appen (gratis), kan du fjernstyre ovnen direkte fra mobilen. Du får også en rekke praktiske funksjoner, som tenn/slukk og innstilling av hvor varmt ovnen skal brenne når du fyrer med pellets. Du kan også se hvor varm røyktemperaturen er, og hvor varmt det er i rommet. Du kan også programmere ovnen til å tennes og slukkes på forskjellige tidspunkt eller ved bestemte temperaturer.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake