Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tett hullet i gulvet

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Gjennom gulvet har det tidligere gått rør som nå er fjernet, og det har etterlatt tre stygge hull, som nå skal tettes.

Vi starter med å måle diameteren på det største hullet, som er 44 mm. For å rette opp hullet, må det lages en mal. Til det bruker vi en bit av et gulvbord. I det bores det med en hullsag et hull som er ca. 5-10 mm større enn hullet i gulvet.

Det må også lages en mal til spunsene som skal tette hullene. Denne hullsagen er akkurat så stor at den kan romme den andre hullsagen. Det kan være nødvendig å prøve seg fram for å finne to hullsager hvor hull og spuns vil passe perfekt sammen.

LES OGSÅ: Bli ekspert på hullsager på 5 minutter

Vi har funnet et stykke gulvbord som ligner det eksisterende. På den måten blir reparasjonen mindre synlig. Samtidig bør man lage spunsen et sted på bordet hvor årringene minner om stedet hvor spunsen skal sitte.Malen spennes fast på bordet, og spunsene bores ut. Har du et tykt bord å lage spunsen av, kan du lage en lang spuns som senere kan deles til to.Innenfor legges malen med det lille hullet oppå hullet i gulvet.

Malhullet må alltid være større enn hullet som skal tettes. På den måten oppnås det nemlig helt rette kanter. Samme hullsag som ble brukt til malen brukes nå til å rette opp gulvhullet med. Men her må du være oppmerksom på at du ikke borer lengre ned enn ca. 1 cm.

LES OGSÅ: Lag en perfekt reparasjonen av tregulvet

Når du først har fjernet kanten med for eksempel et stemjern eller en skrutrekker, har du et helt rundt hull med en bunn slik at spunsen ikke smetter gjennom hullet. Velg nå den spunsen som passer best med årringene i gulvet.

Smør trelim på siden og i bunnen av spunsen, som deretter slås forsiktig ned i hullet. Den delen av spunsen som stikker over gulvet, stemmes av med et stemjern, slik at den er så godt som i nivå med gulvet. På samme måte rettes de andre hullene opp, og tettes med en trespuns.

Nå må du ha tak i en slipemaskin, slik at spunsene blir helt i plan med gulvet. Her benytter vi en eksentersliper. Gulvet her er hvitbeiset og oljet, så for å gjøre reparasjonen så usynlig som mulig behandles området med hvit olje. Når spunsene er ferdigbehandlet, er det ikke mange spor etter reparasjonen.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Tett hullet i gulvet
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake