Galleri med bålsteder

Det finnes mange gode tips til hvordan du kan lage et bålsted – stort eller lite, billig eller dyrt, primitivt og naturlig eller komfortabelt og luksusaktig. Hva liker du? Det kan du finne ut her:

Hyggekrok i naturstein

Bålstedet er en del av terrassen i naturstein i hagens fjerneste krok. Her sitter du ikke rundt bålet. Det er i stedet plassert ytterst på terrassen – i skogkanten.Lag et flott bålsted av naturstein
Det sirkelformede bålstedet er bygget av naturstein. Her kan du grille pølsebrød eller nyte varmen fra bålet en sen sommerkveld.

BYGGEVEILEDNING: Se hvordan vi lager et flott bålsted av naturstein

Bålsted støpt i betong

Betong er et solid materiale, også til et bålsted. Du kan selv støpe det i akkurat den størrelsen som passer deg.

Billig bålsted av gjenbruksmaterialer

Dette bålstedet er bygget av gamle heller som egentlig skulle kastes, men de egner seg glimrende til en sirkel med plass til en rist i midten. Med et par benker av jernbanesviller er det et billig, men funksjonelt bålsted.

Støp et stilrent bålsted
Åpen ild gir hygge og varme i hagen eller på hytta.

BYGGEVEILEDNING: Her viser vi deg hvordan du enkelt bygger nabolagets flotteste bålsted.

Bålsted nedsenket i plenen

Et helt enkelt bålsted kan lages som en fordypning i bakken. Her er det en form støpt i jern, som graves ned i nivå med plenen. Du kan også sette betongheller på høykant i bålstedets sider.

Stort nedgravd bålsted
Dette bålstedet er senket i bakken. Det krever litt gravearbeid, men det holder godt på varmen når kveldene er kjølige.

BYGGEVEILEDNING: Følg med når vi bygger et stort nedgravd bålsted med plass til hele familien.

Naturlig bålsted av rundstein

Liker du et “naturlig” utseende, kan du lage et bålsted av rundstein. Steinene bankes på plass i grus, som legges ut når det øverste jordlaget er fjernet.

Et integrert bålsted

Du kan også velge å bygge et bålsted i forlengelse av terrassen, slik at det blir en integrert del av en utendørs hyggekrok.

Støp et bålfat på enkelt vis
Med to murerbaljer kan du enkelt støpe et lekkert bålfat som garantert vil bli et samlingssted for mange hyggelige sommerkvelder.

BYGGEVEILEDNING: Se hvordan du lager et bålsted på enkelt vis

Bålsted av stein og armeringsnett

Hvis du ønsker deg et stort, høyt bålsted, kan du bygge det med sider av armeringsnett, som fylles opp med store steiner. Bålet lages bare direkte oppå steinene.

Bygg ditt eget BÅLSTED av jern!
Der er noe avslappende og hyggelig med et sprakende bål en sommerkveld. Legger du bålet til rette i en "bål-lavvo", har du kontroll på både gnister og varme.

BYGGEVEILEDNING: Bygg ditt eget bålsted av platejern

    Akkurat nå leser andre ...