Han slår først et jordspyd ned i jorda i midten av området. Ved å binde en snor på ca. 40 cm rundt spydet, har han en liten passer. Han markerer deretter en sirkel med det rette mål ved hjelp av snoren og brosteinhammeren.
Bålstedet skal ha en bunn av kulestein. Bruk bare granitt og aldri flintstein, som kan sprenges av varmen.Han banker de første steinene ned i grusen. Med et vater sikrer han seg at steinene rager 6 cm opp over avretningsgrusen.
Senere skal det nemlig legges heller rundt bålstedet, og da må det ytterste av kulestein-sirkelen helst være på samme nivå som belegningen.
Det kan være litt av et puslespill å lage en slik kulestein-belegning, da både former og farger skal passe sammen hvis det skal bli riktig flott.
Vil du f.eks. lage en gangsti av kulestein, må du sørge for at brorparten av steinen er under grusen. Steinene må heller ikke legges helt flatt, for da vil de vippe når du går på dem. Her hvor det ikke er ferdsel, betyr det ikke så mye.
Når du har nådd hele sirkelen rundt med første rad stein, kan du fjerne jordspydet. Det er en god idé å legge vateret ofte på, så du er sikker på at sirkelen ligger i samme høyde hele veien rundt.
For å skape en liten fordypning i sirkelen, må du fjerne noe av grusen i midten før du legger den midterste steinen. Nå skal de resterende steinene legges så tett som mulig.
Vær oppmerksom på at det ikke må være gjennomgående fuger mellom steinene. Det kan du lettere unngå hvis du varierer størrelsen på steinene.
Det kan være litt av et puslespill å legge slik stein, og selv profesjonelle steinleggere regner det for en vanskelig disiplin. Men er den først riktig lagt, har du både en pen og robust belegning.
Nå er belegningen ferdig, og som med annen naturstein må fugene fylles med sand. Før belegningen skal stampes, legger Jesper den resterende belegningen rundt sirkelen. Og så kjører han en tur med platevibratoren.
Kulestein-området, derimot, skal stampes med håndkraft med en såkalt håndstamper. Når belegningen er ferdig, er det blitt en flott sirkel i naturstein, hvor du kan bake pinnebrød eller nyte varmen fra bålet en sen sommerkveld.