Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gjerde med armeringsnett

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det er litt rotete bakerst i hagen, så for å skjule hageredskapen litt vil vi bygge et lite gjerde, som det også kan klatre noen pene planter på.

Til det bruk har vi kjøpt et lite stykke armeringsnett med 15x15 cm kvadrater. Håndverkeren markerer hvor stolpen som skal holde det lille gjerdet skal graves ned, og graver hullet. Til stolpe bruker vi en impregnert planke på 48 x 98 mm.

Han skjærer over stolpen så den får en høyde på 155 cm over bakken. Stolpen skjæres i 45 graders vinkel i toppen, så regnvannet lett renner av. Når stolpen er plassert i hullet, måler han avstanden ut til den lille dukkestuen, som skal støtte gjerdet på den andre siden og sørger for at stolpen står i vater. Stolpen skal ikke støpes fast, da det til dette lille gjerdet er nok å stampe jord rundt stolpen.

Les også: 12 type gjerder - hvilket skal du velge?

Når stolpen er på plass, måler han igjen, så han er helt sikker på at bredden er den samme i topp og bunn.Han skjærer til armeringsnettet med en vinkelsliper. Husk hansker og beskyttelsesbriller. Det 6 mm tykke jernet kuttes over stykke for stykke. Det skal monteres i 7 mm hull mellom to furulekter 25x32 mm, så derfor markerer håndverkeren hvor det skal bores ut til de enkelte armeringsjern.

Med et 7 mm trebor borer han ut alle hullene, og monterer armeringsnettet mellom de to trestykkene. På den ene siden fester han rammen til dukkestuen med 4,5 x 60 mm rustfire stålskruer, og slår rammen på plass så den flukter med stolpen. Nå skal rammen bare ha et par skruer til på den ene siden og en enkelt til på den andre, og så er det lille gjerdet klart til å ta imot de grønne klatreplantene.

LES OGSÅ: Armeringsnett – når skal jeg bruke armeringsnett?

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake