Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gjerde med armeringsnett

Skriv ut Lagre artikkel

Det er litt rotete bakerst i hagen, så for å skjule hageredskapen litt vil vi bygge et lite gjerde, som det også kan klatre noen pene planter på.

Til det bruk har vi kjøpt et lite stykke armeringsnett med 15x15 cm kvadrater. Håndverkeren markerer hvor stolpen som skal holde det lille gjerdet skal graves ned, og graver hullet. Til stolpe bruker vi en impregnert planke på 48 x 98 mm.

Han skjærer over stolpen så den får en høyde på 155 cm over bakken. Stolpen skjæres i 45 graders vinkel i toppen, så regnvannet lett renner av. Når stolpen er plassert i hullet, måler han avstanden ut til den lille dukkestuen, som skal støtte gjerdet på den andre siden og sørger for at stolpen står i vater. Stolpen skal ikke støpes fast, da det til dette lille gjerdet er nok å stampe jord rundt stolpen.

Les også: 12 type gjerder - hvilket skal du velge?

Når stolpen er på plass, måler han igjen, så han er helt sikker på at bredden er den samme i topp og bunn.Han skjærer til armeringsnettet med en vinkelsliper. Husk hansker og beskyttelsesbriller. Det 6 mm tykke jernet kuttes over stykke for stykke. Det skal monteres i 7 mm hull mellom to furulekter 25x32 mm, så derfor markerer håndverkeren hvor det skal bores ut til de enkelte armeringsjern.

Med et 7 mm trebor borer han ut alle hullene, og monterer armeringsnettet mellom de to trestykkene. På den ene siden fester han rammen til dukkestuen med 4,5 x 60 mm rustfire stålskruer, og slår rammen på plass så den flukter med stolpen. Nå skal rammen bare ha et par skruer til på den ene siden og en enkelt til på den andre, og så er det lille gjerdet klart til å ta imot de grønne klatreplantene.

LES OGSÅ: Armeringsnett – når skal jeg bruke armeringsnett?

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Gjerde med armeringsnett
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake