Når skal jeg bruke armeringsnett?

Se hvordan du bruker armeringsnett til armering av betong. Armeringsnett kan også brukes til for eksempel gjerder, høybed og espalier. Se mulighetene her.

Armeringsnett: Et gjerde av armeringsnett er både enkelt og dekorativt, selv om nettet egentlig er laget til helt andre formål.

Et gjerde av armeringsnett er både enkelt og dekorativt, selv om nettet egentlig er laget til helt andre formål.

Armeringsnett er et stålnett, eller gitter, typisk av 4, 5, 6, 8 eller 10 mm stål, som er sveiset sammen slik at det danner et nett med masker på 15 x 15 cm.

Armeringsnettet blir brukt til å armere betong. Når betongelementer støpes, legges armeringsnett, eller armeringsjern i stenger, inn i betongen for å forsterke den.

Det samme prinsippet brukes hvis du støper et gulv. Her kan armeringsnettet for øvrig også brukes til å binde fast gulvvarmeslanger til.

I denne gjør det selv-veiledningen legger vi gulvvarme i slanger på et armeringsnett: Gulvvarme til halv pris

Hvis du støper en bordplate, en benk eller andre elementer i betong, bør du også armere dem med armeringsnett eller annen armering.

Tykkelsen avhenger av formålet

Til et betonggulv, som er det de fleste gjør det selv-ere får behov for å armere, er et 6 mm armeringsnett passe. Støper du for eksempel en tynn betongbenkeplate, kan du vurdere 4 mm armering. Vær i så fall oppmerksom på at tynnere armering er svakere enn en tykkere.

Armeringsnett som gjerde i hagen

Selv om armeringsnett er laget for armering av betong, har de etter hvert fått andre bruksområder. Du har kanskje sett flere gjerder med armeringsnett, enten de typene som ruster eller de som er rustfrie.

Det er forholdsvis enkelt å bygge et gjerde av trestolper, som ameringsnettene spikres fast til med kramper, eller i en litt mer elegant versjon, der det bores hull i stolpene som armeringsnettet kan stikkes inn i.

Armeringsnett: Dette gjerdet er bygget av innrammet armeringsnett.

Dette gjerdet er bygget av innrammet armeringsnett.

Bruk armeringsnett til espalier og høybed

Det er også opplagt å bruke armeringsnett til espalier. Eller som i denne gjør det selv-veiledningen, der vi bygger et høybed med armeringsnett, som plantene kan vokse opp langs: Høybed med vedlikeholdsfrie materialer - holder i 20 år!

Slik kutter du armeringsnett

Du kan dele armeringsnettene med en vinkelsliper, men det er lettere og mindre støyende å klippe dem med en boltsaks. Det kan gjøres både nøyaktig, pent og lydløst.

Armeringsnett: Boltsaksen er det beste redskapet til å klippe armeringsnett.

Boltsaksen er det beste redskapet til å klippe armeringsnett.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Materialer