Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sprøytemal stakitten

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det tar altfor lang tid å gi gjerdet trebeskyttelse med en pensel. Bruk i stedet en sprøytepistol. Men før du går i gang med sprøyten, er det viktig at du kjøper en maling eller trebeskyttelse som kan brukes til sprøytemaling.

Du kan selvfølgelig også fortynne en vanlig maling eller trebeskyttelse. Med mange sprøytepistoler følger det en trakt og et skjema for blandingsforhold. Men tynt må det være. Vannbasert maling må selvfølgelig tynnes med vann, mens oljebasert må tynnes med white-spirit.

LES OGSÅ: Test av sprøytepistoler

Dekk godt av før du starter sprøyten. Malingen sprer seg over et mye større område enn du drømmer om. Selv om du maler utendørs, må du ha på deg et åndedrettsvern, og det er ikke godt nok med en papirmaske. En god vernemaske kan fås for 2-300 kroner.

Det viktigste ved sprøytemaling er ikke å legge et for tykt lag på, og det skjer lett hvis du står for nært. Da sprøytepistoler er veldig forskjellige, kan det ikke angis noe bestemt avstandsmål. Følg produsentens anvisninger, og beveg pistolen i lange, myke bevegelser.

LES OGSÅ: Bli ekspert på malingssprøyter på 5 minutter

Du kan ikke regne med at malingen dekker i første omgang, men i stedet for å prøve å få den til å gjøre det, så vent heller og gi stakitten enda et strøk når det første er tørt. Det tar jo ikke lang tid å gi gjerdet en runde til. Og det gjør resultatet mye flottere.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake