Få le på terassen og i hagen

En flyttbar levegg til terrassen eller hagen, som kan flyttes rundt alt etter hvor vinden blåser, kan være med på å forlenge sommerdagene og sesongen utendørs. En flyttbar levegg er genialt til å skape små lekroker på dager hvor solen steker og vinden blåser.

Enkelt å lage

Leskjermer til terrassen, som fort kan lages uten bruk av verktøy og som samtidig kan stilles opp i den formen du ønsker, er enkle å fremstille.

Minst to

Det skal være minst to leskjermer til terrassen som kan danne en vinkel og støtte hverandre. Ønsker du en større modell, kan du bygge tre, fire eller fem skjermvegger til den flyttbare leveggen.

Bygg det selv

Fordelen ved et skreddersydd system av leskjermer til terrassen, er at du selv kan bestemme hvor stor du vil at den flyttbare leveggen skal være. Med bare to skjermvegger kan du fort lage en liten lekrok. Den flyttbare leveggen i artikkelen er bygget av lamineringer i stort og stabilt tre, og med smarte hengsler som gjør at de fort kan monteres og settes sammen.

Sørg for luft

Da en litt åpen leskjerm gir bedre le enn en helt lukket, er det på vår modell tre centimeter avstand mellom de vannrette laminatene. Sprekkene er samtidig praktiske som håndtak, når du skal flytte rundt på skjermene. Sprekkene gjør det også enkelt å lage hyller til skjermveggene.

Hyller til alt

Vil du pynte leskjermen til terrassen opp med potteplanter eller lingnede, stikkes hyllene bare inn mellom lamellene og hektes fast. Med en hylle i bordhøyde har du dessuten en perfekt plass til kaffekopper og annen drikke. Vinkelbeslagene under hyllen stikkes bare inn i en vannrett sprekk.

Bruk skjermene som romdeler

Skjermene kan også brukes innendørs som romdeler, for eksempel mellom spise- og oppholdsplassen. Eller til å avskjerme soveavdelingen på soverommet.