Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lengre levetid på gjerdet

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

De fleste gjerder og porter råtner nedenfra - noe som egentlig er unødvendig. Kapper du stavene skrått i bunnen, renner vannet av, og treet blir ikke like fuktig som ellers. Her viser vi deg hvor enkelt det er å rette opp feilen.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
30 minutter
Pris
0 kroner

Intro

De loddrette stavene på dette gjerdet er kappet av vinkelrett. De er heller ikke blitt malt, slik at de virkelig kan suge vann inn i endeveden. Det vil få treverket til å råtne i løpet av kort tid. Heldigvis finnes det råd for det.

Et råd du både kan bruke på et nytt gjerde, og et som er ti år gammelt. Du kan ikke kappe bunnen på gjerdet mens det står på plassen sin. Har du et gjerde av den typen vi viser her, er det ikke vanskelig å ta fra hverandre gjerdet modul for modul.

Veiledning

Så enkelt er det

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

De loddrette stavene på dette gjerdet er kappet av vinkelrett. De er heller ikke blitt malt, slik at de virkelig kan suge vann inn i endeveden. Det vil få treverket til å råtne i løpet av kort tid.

Heldigvis finnes det råd for det. Et råd du både kan bruke på et nytt gjerde, og et som er ti år gammelt.

Du kan ikke kappe bunnen på gjerdet mens det står på plassen sin. Har du et gjerde av den typen vi viser her, er det ikke vanskelig å ta fra hverandre gjerdet modul for modul.

Hvis du tar ned alle modulene på én gang, så husk å merke dem, slik at du vet hvor de skal sitte igjen senere.

1

Begynn med å ta ned gjerdemodulene. Porten skal bare løftes av, og som regel vil du kunne fjerne hver modul ved å skru av de vannrette lektene i sidene. Merk opp hvor modulene sitter.

2

Mål ut på forsiden av gjerdet, slik at det blir skåret av 3 mm i en vinkel på 20 grader. Du kan gjøre det for hånd, men med sirkelsag og føringsskinne gjør du det både raskt og nøyaktig.

3

Sag det skrå snittet etter skinnen. Når du skal skjære på skrå med en sirkelsag på føringsskinne, må du hele tiden holde sagen ned mot skinnen, slik at sagen ikke glipper av den.

4

Slip kantene der du har saget. Alle kanter skal være glatte og flisfrie, før du maler dem. Smør grunningsolje på alle snittflater før du maler.

5

Avslutt med et par strøk maling. Mal gjerne et strøk ekstra, ettersom endeveden sannsynligvis aldri blir malt igjen. Når gjerdet er satt opp igen, er det ikke maling i bunnen du tenker mest på.

Tidsforbruk

Cirka 30 minutter per gjerdemodul.

Pris

Tid er visstnok penger, men det er også det eneste, du skal ofre på prosjektet.

Vanskelighetsgrad

Med en sirkelsag og en føringsskinne, blir dette en enkel oppgave.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake