Artikkel
Lett
Vanskelig
Hagemøbler

De gamle hagemøblene var klare til å byttes ut. Etter en kjærlig omgang er de så gode som nye.

Hagemøbler lever et hardt liv. De blir ofte tatt frem i april, og står deretter ute i all slags vær frem til oktober, da de kanskje – hvis de er heldige – får lov til å overvintre i en bod. De store temperatursvingningene stiller store krav til møblene. Hvis du ønsker at de skal ha et langt liv, skal du beskytte dem med olje – da blir de mer motstandsdyktige overfor vær og vind.

LES OGSÅ: Hjemmelaget putekasse

Last ned artikkelen og forleng levetiden på hagemøblene dine

I artikkelen du kan laste ned her på siden, viser vi deg to metoder til å forlenge levetiden på hagemøblene dine. Vi viser deg:

  • en quickfix, som er opplagt på hagemøbler som er på vei ut, men som godt kan holde et par år mer
  • den grundige metoden som kan brukes til de hagemøblene du ønsker å beholde i mange år.

Quickfixen brukes på en hagestol som har stått ute i årevis. Stolen er ganske medtatt og egentlig på vei til søppeldynga, men vi gir den en siste sjanse med en quickfix, slik at den kan brukes et par år til. Metoden er rask, effektiv og har stor effekt slik at du virkelig burde vurdere å prøve den før du bestemmer deg for å skrote de gamle hagemøblene og investerer i nye.

Den andre metoden er grundig og viser hvordan du f.eks gir hagebordet en helrenovering. Det koster deg et par timer med slipemaskinen og en boks med olje, men etterpå er bordet så godt som nytt - med en helt ny glød!

OBS! Denne artikkelen er en del av et samlet tema om maling av treverk utendørs hvor vi har samlet alt du trenger å vite før du går i gang med malearbeidet. Du kan laste ned det samlede temaet her.