På en varm sommerdag er denne amerikanske hagestolen det perfekte sted å oppholde seg.

På en varm sommerdag er denne amerikanske hagestolen det perfekte sted å oppholde seg.

Amerikansk hagestol

Vi blir ikke overrasket om denne amerikanske hagestolen blir en stor hit blant hagefolket.

Alle som har fulgt prosjektet, er svært begeistret - ikke minst på grunn av prisen.

For rundt 600 kroner får du nemlig en liggestol med en helt utrolig komfort og i en kvalitet som vi garanterer deg at det ikke finnes maken til - med mindre du ofrer flere tusen kroner på en hagestol. Og da likevel ikke.

Forbildet til denne amerikanske hagestolen

Utgangspunktet til denne hagestolen er den berømte amerikanske Adirondack-stolen med buet sete og rygg - og ikke minst brede armlener som inviterer til en sommerdrink eller en kaffekopp i stolen, og nærmest gjør hagebordet overflødig.

Adironack-stolen har fått navnet fra The Adironack Mountains nord for New York. Den amerikanske stolen ble opprinnelig bygget av Thomas Lee i år 1903, som med enkle elementer bygde stolen til en rikmann som hadde sommerhus i "The Adironack Mountains". Det eneste ønsket var at det skulle være plass til en "afternoon tea" på armlenet. Og det var slik Adironack-stolen oppstod.

Den amerikanske Adirondack-stolen er perfekt til avslapping på terrassen. Når du i tillegg bruker fotskammelen, har du en ordentlig lenestol.

Både den amerikanske hagestolen og den tilhørende fotskammelen fremstilles utelukkende av høvlet furu, og vi våger å påstå at du kan bygge settet i løpet av en helg.

Husk overflatebehandling!

Når du bygger en amerikansk hagestol, er det viktig at du husker overflatebehandling. Hvis din nye amerikanske hagestol skal holde ut i det norske klimaet, må den overflatebehandles - ellers risikerer du at solens stråler, regn og fukt bryter ned treet.

Vi anbefaler at du gir både stol og skammel en omgang med grunningsolje, og to ganger oljebasert trebeskyttelse. Da vil din amerikanske hagestol holde i mange år fremover.

Last ned byggeveiledningen: Amerikansk hagestol - bygg den på en helg

Last ned den detaljerte byggeveiledningen og få en trinn for trinn veiledning, materialliste og grundige tegninger. Når du laster ned byggeveiledningen, så lover vi at du kan ha en amerikansk hagestol klar på en helg. Og kanskje er det noe som kommer til å bringe glede i familien?

Også uten fotskammelen er den amerikanske hagestolen både lekker og innbydende.

Også uten fotskammelen er den amerikanske hagestolen både lekker og innbydende.