Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Den runde hagebenken er en både morsom og praktisk løsning

Den runde hagebenken er en både morsom og praktisk løsning

Sekskantet benk rundt treet

Det er fint med et skyggefullt sted i hagen, når solen er på sitt varmeste. Det kan en benk rundt treet gi deg. Trekronen fungerer som en parasoll og en sekskantet benk gjør det mulig å finne en skyggeplass gjennom hele dagen.

Følger du guiden vår, er det ikke vanskelig å bygge en sekskantet benk rundt et tre. Det tar et par dager på grunn av tørketid, og benken koster rundt 4-5000 kroner, avhengig av hvilken tresort du velger.

Lag hull med maler

Det er en del å måle opp. Når du, som i dette prosjektet, skal serieprodusere en rekke elementer og skal bore hull i alle sammen, er en mal til stor hjelp. Da slipper du å måle opp flere ganger.

Slik får du like snitt

Benken rundt treet består av seks seksjoner. Det betyr at du må lage mange deler. Et sagebord og en god kapp-/gjærsag vil kunne spare deg for mye slit når du skal skjære ut alle delene.

Når alle delene til benken rundt treet er skåret ut, må delene settes sammen. Om målene dine er riktige, skal benken passe rundt det treet du har valgt. Benken holder seg sammen rundt treet av fire skruer. Dermed kan du enkelt skru den ned når det er behov for vedlikehold, eller om den skal pakkes ned for vinteren.

Slik gjør du

Last ned hele artikkelen i PDF format, og få den komplette tegne- og byggeveiledningen til en herlig benk rundt treet. Vi viser blant annet hvordan du tegner en seksjon på en plate, slik at du alltid kan kontrollere målene underveis.