Drømmer du om å nyte fridagene hjemme i hagen, lett henslengt på et mykt underlag med mulighet for både sol og skygge, så vil du raskt få oppfylt drømmen med denne flotte sengen. Du kan også bruke den til mye annet. Du kan stable opp puter og lese en bok, du kan ta med deg hele lunsjbrettet i sengen – eller du kan overlate den til barna og deres leketøy.

Sengen ser ut som den er laget av en erfaren skipsbygger, med sine buede sider og hvite solseil. Men den flotte effekten oppnår du med enkle midler selv. Sidene, med skrå ender og buede oversider, lager du av en 27 mm hobbyplate. Deretter er det bare å sette det sammen med vinkelbeslag, så er skroget til skipet på plass – klart til å bli rigget med master og seil.

Dette solseilet er laget av et stort, kraftig laken, men du kan gjøre det sterkere med markisestoff, og la fantasien jobbe videre med mulighetene, slik at du dekker sengen mot regnvær eller rigger den til for en natt under åpen himmel.

Myggnett og ly for regnet

Med litt fantasi, kan du utnytte mastene til mye annet enn bare å gi skygge.

Solseilet er bare én enkelt av mange måter du kan utnytte mastene til hagesengen på. Hvis du vil kunne la sengen stå ute mens en byge passerer, krever det ikke mye fantasi å rigge opp et større seil eller en presenning som ly for regnet, slik at det kan strammes ut mot fire velplasserte plugger.

Et myggnettkan også rigges opp over mastene, og i løpet av kort tid har du skapt et perfekt sted å tilbringe sommernatten under åpen himmel, helt uten mygg og andre insekter.