Mal pussen på

Drømmer du om en hvitpusset murvegg, kommer du raskt og pent i mål med et smart produkt fra Skalflex. Den innfargede slemmemørtelen kan nemlig males direkte på veggen. Du sparer dermed en masse krevende pussearbeid. Vi viser deg hvordan.

Skalcem 1000 er en finkornet, matthvit, sementbasert slemmemørtel, som kan brukes på mineralske underlag som puss, tegl, leca og betong, samt glatte og kløyvde kalksandstein. Det eneste du trenger for å komme i gang, er en sekk med 25 kg mørtel og 5-7 liter rent, kaldt vann, som blandes grundigt med et røreverk. Deretter er det bare å påføre mørtelen med kost, stålbrett, sparkel eller rull.

For å sikre best mulig vedheft, skal døgntemperaturen være mellom 5 og 25 grader. Overflaten er tørr etter et døgn ved 15 grader. Du skal likevel være oppmerksom på at det tar cirka en måned før den er gjennomherdet. Når den først er herdet, kan du til gjengjeld vaske den med en høytrykksvasker.

Den slitesterke, kalkmatte overflaten er dessuten diffusjonsåpen. Det betyr at murverket kan puste, og dermed avgi opphopet fukt.

Slik gjør du

1. Gjør murveggen våt, etter at du har rengjort den for støv og skitt. Er murveggen nyoppført, skal du forsikre deg om at den er tørr, gjennomherdet og fri for salter.

2. Tøm 25 kg Skalcem 1000 i et stort murerspann, og tilsett 5-7 liter rent, kaldt vann. Bland pussen grundig med et røreverk, til det har en jevn og kremete konsistens. Det er viktig at pussen er forholdsvis våt hvis du velger å koste den på. BMC Norge er norsk distributør.

3. Dypp halvparten av kosten i pussen, og mal den på. Ved å påføre pussen med diagonale strøk, unngår du å trekke av den pussen som legger seg i fugene. Sørg for å gå et par skritt tilbake underveis, og se godt på veggen. Da ser du enklere om resultatet blir jevnt og harmonisk.

4. Mal 2-3 m2 om gangen, og sørg for å dekke sokkelen og belegningsstein grundig. Det er også en god idé å anskaffe en stabil arbeidsskammel – eller to. Den er enklere å stå på enn en stige. I tillegg kan du sitte på den når du skal male nederst på veggen.

    Akkurat nå leser andre ...