Utnytt loftet til ekstra rom

Har du behov for mer plass, er det opplagt å kikke oppover. Takkonstruksjonen kan skjule mange gode kvadratmeter, med mulighet for flere loftsrom med frilagte bjelker og takvinduer.

Utnytt loftet til ekstra rom

Det gir ekstra karakter til loftsrommet, hvis du fremhever takbjelkene ved å frilegge dem.

Har du et uutnyttet loftsrom med full takhøyde, kan du få en lekker lofts­etasje og et par ekstra rom uten å måtte gjennom et stort og uoversiktlig tilbyggingsprosjekt.

Fordelen med et uutnyttet loft, er at det ikke er en plass du bruker til daglig. Du vil derfor heller ikke savne det mens du bygger. Det gir deg muligheten til å strekke arbeidet over litt lenger tid. For selv om det går raskere enn med et helt tilbygg, tar dette selvsagt også tid.

Frilagte bjelker gir karakter til rommet. Hvis du har muligheten til det, så lag gjerne full takhøyde med frilagt takkonstruksjon på loftet. Stor takhøyde har også den fordelen at det får mindre rom til å føles større.

Problem

Du mangler oppbevaringsplass eller et ekstra barnerom. Eller kanskje en plass til modelljernbanen, trommene, hjemmekinoen, spillhulen eller noe helt annet. Samtidig har du et helt loftsrom som bare brukes til oppbevaring av et par kasser med julepynt og skiutstyr.

Løsning

Har huset ditt et saltak og en egnet takkonstruksjon, kan du utnytte loftsrommet til å skape mer plass i huset. Her er det laget skillevegger til to ekstra rom, samt et repos med en fast trapp som gir tilgang til loftsetasjen.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Himling