Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sover du også for kaldt?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Bor det pingviner på soverommet ditt? Eller er det bare kjøligere enn resten av huset? Da skal du lese her, for sover du i kjølige omgivelser risikerer du å skade deg selv og huset ditt.

For mange av oss er det nødvendig med et kjølig soverom for å sove. Enkelte sover like greit med åpne vinduer året rundt og risikerer å våkne med et lag frost på dyna.

Den optimale soveromstemperaturen er helt individuell, men de fleste foretrekker at det er litt kjøligere enn 22-24 grader. Og i lengden kan det bli et problem.

Derfor kan det være farlig

Når soverommet er kjøligere enn resten av huset, risikerer du at det blir fukt i soverommet. Temperaturforskjellen skaper et usunt inneklima.

I verste fall betyr det at det kommer mugg og mold på veggene, ofte skjult bak tapetet eller klesskapet. Og det er helseskadelig. Mold kan i verste fall resultere til luftveisproblemer, hodepine og generelt ubehag.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik sikrer du deg et godt inneklima

Derfor skader det huset

Huset ditt lider også av temperaturforskjellene. Mold og mugg kan spre seg og ødelegge huset ditt og dens verdi. Dette skjer hvis du lar det stå og utvikle seg.

Slik unngår du problemet

Dette betyr ikke at du trenger å svette deg i søvn. Det du kan gjøre er å varme opp soverommet i løpet av dagen, slik at rommet får lik temperatur som resten av huset. Deretter kan du åpne opp vinduene et par timer før du skal legge deg, slik at temperaturen faller og blir akkurat slik du vil ha den.

Slik sikrer du deg et godt inneklima på soverommet

  • Skru ned for varmen og luft ut en time eller to før du går i seng. Hvis du foretrekker det, sov med åpne vinduer.
  • Luft grundig ut om morgenen (hvis vinduene har vært lukket om natten), også gjerne et par ganger i løpet av dagen.
  • Sett på varmen og la dørene på soverommet og i resten av huset stå åpne i løpet av dagen, slik at luften kan sirkulere fritt.
Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake