Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sprekken i fundamentet lukkes

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Sprekker i fundamentet og murverket ser man temmelig ofte. Sprekkene skyldes som oftest setningsskader, dvs. at huset, eller som her muren, har beveget seg litt i forskjellige retninger.

I sjeldne tilfeller kan sprekkene skyldes konstruksjonsfeil – og da er det så avgjort ingen gjør-det-selv-oppgave.

Bruk et rett plankebord, og slå en strek opp langs begge sider av sprekken. Med en vinkelsliper skjæres det langs begge oppstrekingene, så sprekken blir lukket inne. Skiven som benyttes på vinkelsliperen er en diamantskive, som er velegnet til betong.

Pussen mellom de to snittene bankes ut med en meisel, så det er en helt rett og jevn flate å reparere fundamentet på. Med en radiatorpensel børster man vekk den løse pussen, og sprekken gås over med den våte penselen.Reparasjonsmørtelen som brukes her er en ferdigblandet sekk, som er rørt ut med vann.

Det benyttes en fugeskje til å fylle sprekken nedenfra, så mureren på den måten bygger opp fugen lag på lag.

Når sprekken er fylt, skrapes reparasjonen med et stålglattebrett, så den overskytende mørtelen trekkes av. Med den lille reparasjonsskjeen glatter man over sprekken, før den tørkes over med en fuktig pensel slik at reparasjonen blir helt jevn.

Er man i tvil om huset er ferdig med å “sette seg”, kan man for eksempel klebe et stykke glassfiber over sprekken og så vente noen måneder og se om det blir sittende, eller om glassfiberen er revnet.

Hvis det er det, kan det være snakk om en konstruksjonsfeil, og det trengs i så fall profesjonell hjelp.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake