LED-bånd i metermål

LED på metermål gir deg mange muligheter til å leke med lyset. Et flere meter langt bånd med LED-pærer kan limes opp overalt, skjult eller synlig, og du kan kutte det i akkurat den lengden du har lyst til. Prisen er også helt overkommelig for de aller fleste.

LED bånd på metermål

LED bånd på metermål

Her kan du bruke LED-lyset

LED-kablene er laget for å være skjult, slik at du ikke ser kabelen, men bare lyset. Det gjør det opplagt som hygge- eller effektlys flere steder i hjemmet ditt.

Du kan skape flotte effekter med LED-bånd mange steder i boligen din. Under trinnforkantene på en trapp kan det fungere som diskret ledelys om kvelden og natten.

Du kan også sette det under overskap eller bak sengegavlen, og skape en hyggelig stemning.

Les også: Har du ordentlig lys i huset ditt?

Slik kan du bruke LED-bånd

Langs en senket himling, kan LED-lys skape en morsom effekt.

Hyggelys bak sengegavlen. Båndet er skjult, men lyset synes.

En mørk trapp kan være farlig. Med LED-lyset blir trinnene lette å se.

Slik setter du opp lysbåndet

Du kjøper LED-strips på rull. Det er typisk fem meter på en rull. Det smarte med båndet er at det kan kuttes, så du kan få den lengden du vil ha. Stedene båndet kan klippes er markert.

Båndets bakside er selvklebende, men det finnes flater det ikke kan sitte fast på. Her må du bruke monteringsklemmer, som ofte følger med.

Pass på at du kjøper og broker godkjent utstyr, og at du bruker lys og driver som passer sammen. Er du I tvil, kontakter du en elektriker.

1. LED-strips kan kjøpes i for eksempel lampebutikker og overalt på internett. En pakke kan for eksempel bestå av en selvklebende LED-kabel rullet opp på spole, en driver, en mottaker og en fjernstyring.

2. Klipp etter strekene. LED-stripsen kan kappes cirka hver femte centimeter. Du skal klippe nøyaktig gjennom den stiplede linjen.

3. Lim opp båndet. Sett det skjult, slik at det er lyset som synes, ikke båndet.

4. Nå gjenstår bare å koble til strøm og mottaker, og deretter leke med fjernstyringen. På dette lyset kan du skifte mellom 15 forskjellige farger og et hav av lyseffekter.

    Akkurat nå leser andre ...