Utendørs belysning du kan sette opp selv

Jeg kan vel ikke sette opp lys utendørs selv? Jo, nå kan du det! Lavvoltssystemer og solcellelamper baner vei, slik at det nå er mulig for alle å sette opp belysning utendørs. Her får du en rekke tips til lamper som kan vise vei og lyse opp.

Utendørsbelysningens primære formål, er å lyse opp gangarealer, hoveddør og carport, der du selv og gjestene dine ferdes når det er mørkt. Selvfølgelig uten at det skal blende. Men samtidig som lyset har en praktisk funksjon, kan det også bidra til å fremheve flotte partier på huset, eller pene steder i hagen.

Tenk på å målrette belysningen mot det du har bruk for å lyse opp, og ikke alt mulig annet. Vurder også lyssensorer, i for eksempel carporten, der det ikke er behov for lys konstant.

Husk også strømregningen – LED-lyskilder bruker litt strøm. Solcellelamper kun solenergi.

Redaksjonen anbefaler: Har du ordentlig lys i huset ditt?

1. Atria. Kvadratiske LED innfellingsspot

En del av Techmars Garden Light-serie, som er enkel å installere selv. Kan brukes under vann. Er 4,2 cm høy og 4 cm bred. Cirkapris: 400 kr per stk.

2. Arigo. Cool LED-spot

Fra Techmars Garden Light smarte byggesettserie, der du velger lamper, transformator, nødvendige støpsler og skjøteledninger for seg. Lampen er 10 cm høy og 9 cm bred. Vi har sett Arigo Cool LED-spot til cirka 1100 kroner på nettet.

3. Xsolar. La solen lyse om natten

Solar er en serie kvalitetslamper med solcelleteknologi, som er laget spesielt til forholdene i nordiske land. Det betyr at solcellene kan klare seg med den begrensede mengden sollys våre breddegrader byr på, og likevel levere en tilfredsstillende belysning. Fås på stativ, til veggmontering og med husnummer. Pris: fra 1499 til 3999 kroner.

4.Vitex. Mykt LED-lys til hagegang og innkjørsel

Godt egnet langs hagegangen eller terrassekanten, der du vil ha mindre målrettet lys enn med spotlys.

Måler 36,5 cm i høyden og 10 cm i bredden.

Vi har sett Vitex LED-lampe i sølv til 698 kroner på nettet.

5. Cube LED. Designlamper til veggen

Med sine to 3 watts pærer, kan lampene lyse hele natten uten å belaste strømutgiftene. Det må trekkes strøm frem til transformatoren, men resten kan du gjøre selv. Måler 10 x 10 x 10 cm. Pris: 2465 kroner.

6. Andros. LED-lamper i rustfritt stål

Klassifisert IP67, så de kan monteres både i hagegang og under takutstikk. Diameter er 9,6 cm, høyde 6,5 cm. Pris for tre lamper med GU10 lyskilde er 1259 kroner.

7. Paros. Lyspunkter til terrasse eller takutstikk

De fine små lampene er egnet som kantbelysning på terrassen eller under takutstikk. Lampenes diameter er 2,2 cm og høyden er 1,9 cm. Pris for 10 lamper i rustfritt stål inkl. transformator: 599 kroner.

8. Astrum. Innbyggingsspot i miniutgave

De små 4 cm LED-lampene er egnet til bruk mange forskjllige steder – også der det ikke er mye plass. De kan sågar brukes under vann.

Fra Techmars Garden Light-serie, der du kan kjøpe lamper, transformator og skjøteledninger for seg. Deretter kan alt monteres sammen uten bruk av verktøy. Lampene måler 2,8 cm i høyden og er 4 cm i diameter. Prisen for en lampe er cirka 100 kroner.

Akkurat nå leser andre ...