Kan skapsidene følge listene?

PROBLEM:

Jeg skal bygge et fast skap inn mot en vegg, der det sitter høye fotlister med profilert fasong. Jeg vil gjerne bevare listene urørte, men vil at sidene på skapet skal følge både profilen og veggen over. Hvordan kan jeg overføre profilen på listene, slik at jeg kan sage den ut i skapsidene?

LØSNING:

Det finnes et spesialverktøy til formålet, et konturmål, som består av en masse tynne metallstrimler i en slags ramme. Strimlene former seg etter konturen, derav navnet.

Men det kan også gjøres enklere. Du kan sette en tung kasse på gulvet mot gulvlisten. På siden av kassen teiper du fast et papir du kan tegne på. Finn eller lag deg en tynn pinne med avrundet spiss.

Et stykke fra spissen lager du et lite hakk i kanten. Hakket skal passe til en tynn blyant. Før spissen av pinnen slik at den går over den profilen du vil kopiere, mens du holder blyanten i hakket inn mot tegnepapiret.

Det kan være vanskelig å holde listen vannrett i en glidende bevegelse. I stedet kan du avsette en masse punkter, som du siden streker opp på frihånd. Klipp ut konturen, hold den mot fotlisten og rett opp eventuelle unøyaktigheter. Dermed har du en mal til skapsidene.

Les mer: Lag skapet slik at det passer

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Skap