Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan skapsidene følge listene?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Kan skabets sider følge panelerne?

PROBLEM:

Jeg skal bygge et fast skap inn mot en vegg, der det sitter høye fotlister med profilert fasong. Jeg vil gjerne bevare listene urørte, men vil at sidene på skapet skal følge både profilen og veggen over. Hvordan kan jeg overføre profilen på listene, slik at jeg kan sage den ut i skapsidene?

LØSNING:

Det finnes et spesialverktøy til formålet, et konturmål, som består av en masse tynne metallstrimler i en slags ramme. Strimlene former seg etter konturen, derav navnet.

Men det kan også gjøres enklere. Du kan sette en tung kasse på gulvet mot gulvlisten. På siden av kassen teiper du fast et papir du kan tegne på. Finn eller lag deg en tynn pinne med avrundet spiss.

Et stykke fra spissen lager du et lite hakk i kanten. Hakket skal passe til en tynn blyant. Før spissen av pinnen slik at den går over den profilen du vil kopiere, mens du holder blyanten i hakket inn mot tegnepapiret.

Det kan være vanskelig å holde listen vannrett i en glidende bevegelse. I stedet kan du avsette en masse punkter, som du siden streker opp på frihånd. Klipp ut konturen, hold den mot fotlisten og rett opp eventuelle unøyaktigheter. Dermed har du en mal til skapsidene.

Les mer: Lag skapet slik at det passer

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake