Bygg selv hylle

Bygg selv hylle

Hvis du vil kjøpe en hylle som er tilpasset rommet, kan det fort bli en dyr fornøyelse. Med litt fingerferdigheter kan du selv bygge en unik hylle for under 5000 kroner.

I dette tilfellet ser gjør det selv-hyllen ut som om den er bygget inn i en åtte kvadratmeter stor endevegg. Hyllen er nemlig omkranset av en innramming mot vegger og tak.

Bygg en hylle av MDF

Bygg selv-hyllen er primært laget av en 22 millimeter MDF-plate, og består av fire identiske moduler som hviler på en fem centimeter høy sokkel.

Modulene i gjør det selv-hyllen er samlet side mot side. Har du bruk for en større hylle kan du supplere med flere moduler – er det trangt om plassen, velger du færre moduler.

Overgangen mellom de enkelte modulene i bygg selv-hyllen er skjult av en profillist i samme bredde. Listen er i stor grad med på å fremheve hyllens elegante og likevel rustikke utseende.

Faste hyller i gjør det selv-hyllen

Vår bygg selv-hylle skal kunne bære flere hundre bøker. Hver modul er derfor utstyrt med tre faste hyller for å forsterke konstruksjonen.

Den midterste hyllen fungerer som topplate i gjør det selv-hyllens underskap. Du kan utover dette supplere med løse hyller på de flyttbare hyllebærerne for hver fem centimeter.

Her er veiledningen til bygg selv-hyllen

Hva hyllen ville kostet om den skulle bli kjøpt ferdig, våger vi ikke å gjette på. Men denne gjør det selv-hyllen tar cirka en ukes tid å bygge, og koster under 5000 kroner.

Du kan laste ned veiledningen til en skreddersydd bygg selv-hylle på denne siden. Her kan du blant annet se i detaljer hvordan sidene til de enkelte modulene og hyllene sages ut og lages. Du kan også se hvordan dører og sokkel blir til.

Til slutt blir bygg selv-hyllen malt, slipt, sparklet med “woodfiller” og mellomslipt igjen, før den blir sluttmalt i en flott, hvit finish.