Reoler

Bygg dine egne hyller og sørg for at de henger riktig. På disse sidene kan du få veiledninger til hvordan du kan bygge et hav av hyller og hvordan du henger dem forsvarlig opp.

  Bygg hylle selv

  Det er vanskelig å unnvære hyller til oppbevaring i boligen, og du kan finne et hav av løsninger hos møbelforretningene. Men om du vil ha en hylle som passer akkurat til ditt hjem, kan du med fordel bygge hyllen selv. Med en hylle du bygger selv, er det kun fantasien som setter grenser.

  Innebygget hylle

  Bygger du hyllen din selv, får du en billig løsning som oppfyller akkurat dine behov. En hylle fyller ofte det meste av veggen, så hvorfor ikke utnytte hele plassen, og bygge en gjør det selv-hylle som utnytter hele veggen? Du kan selv bygge en innebygget hylle som går hele veien fra gulvet og utnytter hele plassen opp til taket.

  LES OGSÅ: Innebygget hylle - gulv til tak

  Har du en blendet dør, kan det også være en god ide å utnytte plassen til å bygge en innebygget hylle i det ekstra arealet den blendede døren etterlater seg.

  Plassbesparende hylle

  Hvis du har en skråvegg i boligen din, er det opplagt å utnytte plassen med en hylle. På den måten får du utbytte av de kvadratmeterne under skråveggen, som i utgangspunktet ikke blir noe særlig brukt, da plassen er vanskelig å utnytte. Men med en gjør det selv-hylle, kan du enkelt få større utbytte av de vanskelige kvadratmeterne.

  Bygg hylle selv i kryssfinér

  Kryssfinér er et opplagt materiale til en bygg selv-hylle. Kryssfinér et fremragende byggemateriale til alle slags møbler. Se for eksempel på IKEA, som lager mange møbler i dette relativt billige materialet. Før du gir deg i kast med å bygge en hylle i kryssfinér, skal du dog vite hvilken type du skal bruke. Det kan du lese mer om i denne artikkelen:
  Kryssfinér – velg den riktige typen kryssfinér.

  Billig hylle

  Uansett hvor og hvordan du ønsker å bygge din egen hylle, kan du være helt sikker på at du får en løsning som med stor sannsynlighet er billigere enn den du kan få i en møbelforretning. Det er kun kreativiteten og fantasien som setter grenser, når det dreier seg om å bygge sin egen hylle.

  Som nevnt er kryssfinér et relativt billig materiale, men du kan også vurdere andre materialer som porebetong, når du bygger din egen hylle. Alternativt kan du tenke på selve utformingen av din egen gjør det selv-hylle. Det er ingen som sier at en hylle må bestå av utelukkende vannrette hyller. Du kan oppnå en stor effekt ved å bryte de vanlige tradisjonene for hvordan en hjemmelaget hylle skal se ut.