Walk in closet

Det er rikelig med plass i dette lekre walk in closet. De skreddersydde modulene utnytter plassen under de skrå veggene optimalt.

Walk in closet - en skreddersydd garderobe for to

De kunne kalle det en garderobe, et omkledningsrom eller et rom med skap, men Annette og Simon kaller det et walk-in closet.

Og mens våre besteforeldre – antagelig først og fremst de mer bedrestilte av dem – ville betrakte det lille rommet som selvsagt i ethvert anstendig hjem, er det på den andre siden av Atlanteren – i de amerikanske designmagasinene – at Annette og Simon har hentet navnet.

Og funksjonen er den samme: Et helt rom brukes til klærne og ikke noe annet, slik Skapene lages som seksjoner som Simon her holder på å sette opp på sokkelen. De skrus sammen og festes i sokkelen, og framkanten dekkes av ei list. at de kan ligge og henge framme, oversiktlig og innbydende og lette å ta på seg.

Billig walk in closet – gjør det selv

Og et walk in closet var et naturlig og enkelt valg for Annette og Simon. Her lå et lite kammers tomt og ubenyttet tett inntil soverommet der klærne til gjengjeld kjempet om plassen – ikke bare i de gamle klesskapene, men ofte også på alle ledige flater som kunne brukes.

Derfor skar Simon og Annette hull i veggen mellom de to rommene, satte ei skyvedør i hullet, og innredet sitt walk in closet med garderobestang, skuffer og hyller fra gulv til tak.

Et tempel for klærne, laget av mdf-plater i skreddersydde seksjoner som på den ene siden utnytter plassen under det skrå taket til det ytterste, på den andre siden passer til standardskuffer og garderobestang. Og selvsagt til Annette og Simon.

Spar penger med et hjemmelaget walk in closet

Et walk in closet kan raskt bli en dyr fornøylse om du skal ha håndverkere til å lage det. Men om du lager et walk in closet selv, kan du spare mye penger. For Anette og Simons skap med sokkel, utstyr og maling ble prisen for deres walk in closet på rundt 12.500 kroner.

Last ned veiledningen og se hvordan du lager et hjemmelaget walk in closet

I denne gjør det selv veiledningen viser vi hvordan du bygger et hjemmelaget walk in closet. Du kan se hvordan du:

  • skjærer hull i veggen
  • setter inn skyvedør
  • bygger elementene til det nye walk in closet
  • bygger opp sokkelen på gulvet
  • bygger og gjør ferdig det lekre walk in closet