Det er ikke den letteste oppgaven. Det krever en stor grad av presisjon og nøyaktighet, og det tar også en del tid. Men hvis du har mot til å bygge ditt eget garderobeskap, kan du altså spare veldig mye penger. Du får dessuten et skap som du designer selv, og gjør til ditt helt eget prosjekt. Det er bare å komme i gang!

Få platene saget til

Det enkleste er å bygge skapet i MDF-plater. De fleste byggevarehusene kan sage til platene i de rette målene for deg, og det kan som regel lønne seg. Alternativt kan du også gjøre det selv, om du har utstyret til det.

Når du designer ditt eget skap, vil du kanskje velge en variant med skyvedører, da det vil kreve mindre plass enn et med dører som åpner utover. Til skyvedørene skal du selvfølgelig ha et skinnesystem med hjul, som kan kjøpes på større byggevarehus.

Tilpass skapet til rommet

Noe av det beste ved å bygge garderobeskapet selv, er selvfølgelig at du får et skap som passer perfekt til rommet det skal stå i. Men det krever også at du arbeider på rommets premisser.

Det gjelder særlig for gulvet som kanskje ikke er helt rett. Dette er noe du må tenke over i designet, når du skal lage en sokkel som skapet skal hvile på.

Hvis du har skjeve vegger i rommet, må skapet selvfølgelig også tilpasses etter det. Der kommer en dykksag med en føringsskinne virkelig til nytte, selv om du også kan bruke en sirkelsag og et anlegg.

Du bestemmer!

Det aller beste med å lage ditt eget garderobeskap, er naturligvis at det er du som bestemmer hvordan det skal se ut. Hvordan det skal males, hvor mange hyller det skal være, og så videre.