Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lesernes beste ideer: Mer plass på soverommet

Skriv ut Lagre artikkel

Gjør Det Selvs lesere er fulle av gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store utfordringer. Vi har samlet fire smarte tips til hvordan du får mer plass på soverommet.

1. Spar plass med en slå-opp-seng

"Ettersom jeg bor i en liten leilighet, har jeg bygget en seng som kan slås opp, slik at den tar så lite plass som mulig. Senga måler 140 x 200 cm, og er montert i en sengeramme av trefinér mellom to høyskap i samme “tresort” (alt sammen fra IKEA).

Mellom skapene har jeg satt fast en bunnsokkel, som senga kan hvile på. I den andre enden er det to bein. Skapene er fastmontert til veggen. I dem oppbevarer jeg dyner og hodeputer. I sengerammen har jeg skrudd fast et par håndtak, slik at det er enklere å slå opp senga.

Jeg har også boret et hull i hver side av sengerammen og inn i skapet i hver side, slik at senga kan låses i loddrett posisjon med en unbrakonøkkel i hver side.

Den totale kostnaden har vært cirka 2000 kroner. C.P."

REDAKSJONEN ANBEFALER: Bygg en skapseng og få mer gulvplass

Senga kan slås opp, slik at den bare stikker 40 cm ut i rommet.

Høyskapene er skrudd fast til veggen og har plass til oppbevaring av sengetøy. På bunnen av senga har jeg satt fast et stoffstykke med tegnestifter. Det gjør senga penere å se på når den er slått opp.

2. SMART SENG med oppbevaring

"Da vi fikk barn, bestemte vi oss for at det minste soverommet skulle være rommet vårt. Ettersom rommet bare er to meter bredt, tenkte vi mye over hvordan vi kunne innrede det mest mulig effektivt.

Løsningen ble å bygge en bunn til dobbeltsengen som går fra vegg til vegg. Det hever sengen så mye at vi kan ha en stor skuff hver under sengen til klær. Fordi vi ikke kan gå rundt sengen, var det vanskelig å komme til for å re opp. Men jeg fant på å sette fast sengeteppet i fotenden av sengen og sette et par snorer i hver side i den andre enden, slik at teppet kunne settes fast til et par kroker i sengegjerdet.

Nå er det enkelt å trekke teppet over dynene og sette det fast i krokene. I hyllen over sengegjerdet er det lys og plass til vekkeklokke.L.J."

Plassen er utnyttet optimalt i det lille soverommet, som bare er to meter bredt.

Det er to store skuffer under sengen. De går på hjul og er lette å trekke ut.

3. Sengegavl med flere funksjoner

"Senga mi står under en skråvegg. Derfor har jeg laget en sengegavl med litt dybde, som trekker sengen litt ut fra veggen.

Gavlen fungerer samtidig som nattbord med plass til lamper, og hulrommet utnyttes med reoler på hjul. De trekkes ut i enden av gavlen, slik at hulrommet kan brukes til oppbevaring. Sengegavlen er bygget av kryssfinér, som er skåret til på mål i byggvarehuset.

Den har en front og en topplate, som er satt sammen med en lekt. Topplaten hviler på en lekt skrudd fast til veggen. To endestykker er montert på de to reolene (kjøpt ferdige) med et håndtak, slik at de kan trekkes ut. B.H."

Sengen kommer litt unna skråveggen med denne smarte gavlen, som har plass til oppbevaring. Hulrommet i sengegavlen utnyt tes med reoler på hjul, slik at de kan trekkes ut.

4. Sammenleggbar babyseng

"Vi er en familie på fire, som akkurat har fått barn nummer to. Dermed måtte vi tenke kreativt når det gjelder utnyttelse av plassen, ettersom vi bor i en toroms leilighet på 60 m². Jeg har derfor laget babysengen til den minste selv.

Den er laget av MDF-plater, og konstruert slik at den kan henge på siden av vår egen seng, i plan med madrassene. Dette gjør det litt lettere når den lille skal ha mat om natten.

Sengen har samtidig den fordelen at den kan klappes sammen, slik at den kan tas ned på dagtid. Den er bare 50 x 80 x 16 cm i sammenklappet tilstand. Derfor er det enkelt å legge den vekk. Sengen er utstyrt med et kjøkkengrep i toppen og gummibuffere i bunnen, slik at den er enkel å håndtere. Det er en billig barneseng, og den kan bære opptil 20 kilo.N.D."

Babysengen hektes fast på siden av sengen om natten, og klappes sammen og legges vekk om dagen.

Sengen understøttes i begge sider av to trekanter, som også kan klappes sammen.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
null: Lesernes beste ideer: Mer plass på soverommet
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake