En skapseng er smart

Når du velger å bygge sengen din i et skap, får du et ekstra rom i boligen når skapsengen blir gjemt bort om dagen. På den måten er ikke soveværelset kun forbeholdt en seng, men kan også fungere som et kontor, et barnerom eller en liten ekstra stue.

Den skapsengen du finner i vår veiledning, har en dybde på bare 43 cm og fyller derfor ikke mye i rommet. Vi har laget vår skapseng slik at skapets front også fungerer som sengens bunn - praktisk og enkelt.

Skapseng med standard rammemadrass

Vi har valgt å bruke en standard rammemadrass som måler 140 x 200 cm til vår skapseng. Men du kan enkelt tilpasse din skapseng til en større madrass, i så fall må du bare være oppmerksom på at de gasstøtdemperne du skal bruke til din skapseng skal passe til vekten av madrassen.

Få skåret til platene

For å gjøre det enklere å bygge skapsengen din, anbefaler vi at du får platene skåret til i et byggvarehus. På den måten trenger du bare å være nøye når du måler opp, og derfor krever ikke dette prosjektet at du har så veldig mye erfaring. Når du skal bygge en seng inn i et skap, er det en god ide å bruke MDF-plater til prosjektet, da de er mye sterkere og langt mer anvendelige til å lage møbler av enn for eksempel sponplater.

Før vi setter sammen skapsengen, har vi rundet alle kantene på MDF-platene med en overfres. Det gir et flott utseende, og det er lang enklere å male runde kanter enn skarpe kanter.

Beslag til skapsengen

Skapsengen krever noen spesielle beslag og noen gasstøtdempere, som gjør det mulig å åpne og lukke skapsengen uten problemer. Vi har funnet en produsent som selger alt i en pakke, slik at du slipper å dra på flere forskjellige steder for å finne alt. I vår veiledning viser vi deg hvordan du bruker beslagene, og hvordan du skal montere både beslag og gasstøtdempere på skapsengen.

Smart detalj

Vår skapseng har den smarte detaljen, at vi også sørger for at det er plass til sengetøyet når skapsengen er slått opp. Ved hjelp av noen lekter vi monterer, kan du pakke både seng og sengetøy ned på en gang.

Mangler du gulvplass og ble inspirert til å bygge din egen skapseng, kan du finne byggeveiledningen på denne siden. Der får du både arbeidstegning og en trinn for trinn-guide til hvordan du enkelt bygger din egen skapseng.

LES OGSÅ: Bygg en veggseng