De beste ideene til oppbevaring av sko

Har du mange sko som ligger og flyter i entreen? Da er du ikke alene. Heldigvis har våre kvikke lesere funnet på noen smarte og flotte løsninger til oppbevaring av sko og støvler.

Sko oppbevaring Gjør Det Selv

Skoene stikkes opp under holderen øverst på skoreolen. De hviler på en list nederst.

1. Smart vegghengt skoreol

Denne skoreolen tar liten plass og er enkel å bygge. Den er laget av mdf-plater og består av en bakplate som er litt lengre enn skoene. Øverst på platen er det bygget en holder som skotuppene stikkes opp i når de settes på høykant i reolen.

I holderen er det montert børster som holder skoene på plass. Børstene er plassert slik at de sitter skjult i holderen. Nederst på platen sitter en list som skoene kan hvile på.

Når reolen er ferdigbygd, skrus den bare opp på veggen. Den er enkel å tilpasse på mål, sånn at du får plass til det antall sko du måtte ønske. Denne har plass til fire par. -A.J.

Sko oppbevaring Gjør Det Selv

I holderen er det satt opp børster som holder skoene fast.

2. Smart skohylle med skyvedører

Vi var lei av å ha en masse sko i entreen, som alltid sto hulter til bulter. Vi hadde behov for en skohylle med plass til mange sko, der skoene kunne settes vekk og ikke synes. Nå har jeg laget en selv.

Jeg har laget fire avlange kasser som er satt sammen til én stor. I hver kasse er det plass til tre par sko, slik at hyllen kan romme 12 par i alt. Fronten på hver kasse består av en skyvedør, som bare er en malt plate med et hull. Den er lett å trekke fram og tilbake, og skyvedørene sitter fast med lister. -L.H.

Sko oppbevaring Gjør Det Selv

Skyvedørene går bak lister montert i fronten. Med et hull i front er det lett å åpne dørene.

3. Skoskap med uttrekksskuff

Jeg har bygget et praktisk skoskap til entreen, med plass til skittent fottøy. Dermed slipper jeg å rote med aviser eller å bruke andre midlertidige løsninger når vi kommer hjem med gjørmete eller skitne sko, som kan “drysse” av ned i skuffen.

BYGG SELV: Et genialt skoskap

Jeg har brukt et skap som jeg har kjøpt ferdig. I stedet for en vanlig hylle, har jeg satt opp aluminiumslister. De er montert til to lister som er festet i skapsidene. Under listene er det plassert en skuff av tre, som kan tas ut så skitten lett kan fjernes. -C.A.

Skoene står på aluminiumsrør, slik at eventuell skitt faller i skuffen. Skuffen tar i mot skitt fra skoene. Den kan tas ut og tømmes.

4. Blendet dør ble skoskap

Da vi blendet en dør, lot vi døren være og nøyde oss med å tette igjen på den ene siden. I det lille rommet bak døren oppbevarer vi nå sko. Vi har satt opp rundstokker mellom dørkarmene fra topp til bunn i det lille “skapet”.

BYGG SELV: Skap med plass til mange sko

To rundstokker holder på plass én skorekke. Den nederste er plassert ved veggen, oppå den hviler skotuppene. Den andre rundstokken sitter ca 15 cm høyere oppe, ytterst i dørkarmen, og holder resten av skoen. Dette gir plass til en masse sko – godt gjemt. -O.H.

Sko oppbevaring Gjør Det Selv

Rundstokkene er plassert i små plastholdere, som blant annet brukes til bøylestenger.

    Akkurat nå leser andre ...