Overvåkningskamera

Arbeidsro er viktig – også for en innbruddstyv. Hvis han vet at han blir overvåket, er det gode muligheter for at han finner et annet sted å utfolde seg.

Du leter langt fra forgjeves, hvis du leter etter overvåkingskameraer på internett. Det er mange nettbutikker som vil selge overvåking, og du kan fint finne et komplett kamerasett til noen få tusenlapper.

Problemet er å finne ut hva du har bruk for, og det krever litt mer kunnskap enn de fleste av oss besitter.

LES OGSÅ: Unngå innbrudd i hjemmet - enkle og effektive tips og råd til å innbruddssikre hjemmet ditt.

Det kan være vanskelig å se om kvaliteten på opptakene fra kameraet er bra. Og det er helt avgjørende, for kan du kun se bilen til tyvene, men ikke lese nummerskiltet, har opptakene en begrenset verdi.

Prøv derfor å google kameraets navn og typebetegnelse, og se om du kan finne anmeldelser (på engelsk: reviews) av det kameraet du vurderer å kjøpe. Da kan du i hvert fall se om andre har vært fornøyd med nettopp det overvåkingskameraet.

Sørg deretter for å sette det opp riktig. Det skal peke dit du kan forvente at en tyv vil bryte seg inn (terrassedør og vinduer), det skal være synlig, slik at det virker preventivt, og det skal overholde en rekke lovkrav.

Last ned hele artikkelen: "Fang tyven med et kamera" I artikkelen får du vår guide til hvilken type overvåkningskamera du skal velge, og hvor det skal plasseres. Vi gjennomgår også lovene på området.