Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Beskytt den dyre benkeplaten

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Tre, granitt og betong er sårbare materialer å bruke på kjøkkenbenken, og en benkeplate blir stygg og kjedelig å se på med årene. Her kan du se hva du kan gjøre for å beskytte og friske opp benkeplaten.

Benkeplate med olje

Er benkeplaten av tre, skal du gi den olje jevnlig.

Riper, flekker, skrammer og hakk. Det er prisen du betaler for å ha en benkeplate i naturmaterialer. Skadene er uunngåelige, men du kan gjøre mye for å beskytte benkeplaten best mulig. I tillegg må du med jevne mellomrom rense ned og behandle forfra.

Benkeplate av tre

Beskyttelse: Olje ment for benkeplater er den beste løsningen når du vil beskytte benkeplaten best mulig mot vann og mat- og drikkevarer.
Den nyinnkjøpte benkeplaten skal slipes lett, tørkes av og påføres oljen, gjerne i flere omganger. Treet skal mettes, og du skal huske å olje undersiden også, slik at benkeplaten ikke slår seg.

Når skaden er skjedd: Den slitne, flekkete og vannskadede trebenkeplaten skal slipes godt ned med en eksentersliper eller en båndsliper. Deretter skal du olje på samme måte som da platen var ny. Sørg for å gjenta behandlingen 1-2 ganger i året.

LES OGSÅ: Et lag olje til benkeplaten er den beste og enkleste behandlingen

Benkeplate av stein eller betong

Beskyttelse: Den nye benkeplaten skal behandles med steinolje (naturstein) eller bivoks (naturstein og betong). En mettet benkeplate vil være bedre til å avvise fett og skitt.

Når skaden er skjedd: Du kan kjøpe spesielle pleiemidler og flekkfjerningsmidler til stein- og betongbenkeplater. Jo oftere du sørger for å fjerne flekker og rebehandle med olje eller voks, desto penere kan du holde benkeplaten.

Benkeplate av stål

Beskyttelse: Spesialprodukter, som ofte har navn som ”metallpolish” eller lignende, kan legge en hinne som gjør fettfingre mv. mindre synlige. Men ellers er det ikke så mye som kan beskytte stålplaten.

Når skaden er skjedd: Er platen stygg og ripete, kan du rense den med et rengjøringsmiddel og slipe med en eksentersliper med våtslipepapir korn 600. Med polerskiver til eksentersliperen, kan du få platen til å skinne igjen. Hakk er vanskeligere å redde, men du kan prøve med smeltet loddetinn, som dryppes ned i hakket ved hjelp av en loddebolt.

Dyre benkeplater er ikke verdt pengene

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake