Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Betong er hardt, og overflaten ru, grå og litt kjedelig. Men slik trenger det ikke å være. Betong kan få en lekker, myk overflate hvis du sliper den. Du skal væpne deg med tålmodighet, for betong er hardt å slipe, men det er likevel verdt arbeidet.

Først og fremst skal du forsikre deg om at du har riktig verktøy: en vinkelsliper med justerbar hastighet og en slipekopp som kan klare den første grove slipingen.

Grovslipingen etterlater en overflate med små hull. Det kan ikke unngås, ettersom det alltid vil være små lufthull i betong. Disse hullene skal fylles for at flaten skal bli glatt og lekker. Kjemisk metall er smart til formålet. Etterpå skal du fortsette slipearbeidet, men med eksentersliper og våtslipepapir, som gir en lekker, myk overflate.

LES OGSÅ: Slik sliper du betong

Hvis du etterbehandler med lakk eller voks, blir overflaten mer motstandsdyktig overfor skitt og flekker. I tillegg fremhever en overflatebehandling steinene i materialet og den flotte, glatte flaten.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slipp kreativiteten løs med innfarget betong

Last ned byggeveiledningen og få en utførlig guide til slipearbeidet

I byggeveiledningen viser vi hvordan du utfører slipearbeidet. Du kan se hvordan du grovsliper, våtsliper, og hvordan du etterbehandler betongen, slik at overflaten blir ekstra motstandsdyktig.

LES OGSÅ: Grillbord av betong