Hva er mikrosement?
Mikrosement har blitt populært der man gjerne vil skape et rått og urbant utseende. Mikrosement, også kalt mikrobetong, er i bunn og grunn sementpulver og vann som tilsettes fargestoff. Mikrosement er et mindre lag av sement som kan brukes til stort sett alle overflater. Mikrosement blir særlig brukt som gulvoverflate, men kan også brukes til vegger, trapper, benkeplater og på bad.
Mikrosement legges som regel i flere lag. Mens det første laget har til formål å sikre den mekaniske styrken, sikrer det siste laget den kjemiske styrken.
Mikrosement i farger
Mikrosementens farger begrenser seg ikke kun til de grå nyansene som vi typisk forbinder med sement. Mulighetene er mange når du skal velge hvilken farge du skal ha på mikrosementen. Fargen på mikrosement avhenger naturligvis av utvalget hos den enkelte produsent, men mikrosement kommer i et hav av nyanser - fra de klassiske grålige fargene til klar rød, blå, gul og svart.
Hvor kan jeg bruke mikrosement?
Som nevnt kan mikrosement brukes mange forskjellige steder i hjemmet. Her er et par av de mest opplagte stedene du kan brue mikrosement:
- Mikrosement på badet Badet er et av de mest opplagte stedene å legge mikrosement på. Mikrosementen kan legges på de eksisterende flisene, og du kan selv velge om overflaten skal være sklisikker eller helt glatt. Det finnes flere muligheter – også en gyllen middelvei. Når du legger mikrosement på fliser, får du en flott plan overflate.
- Mikrosement på benkeplaten Uansett om det er benkeplaten eller spisebordet som trenger en overhaling, så er mikrosement på benkeplaten et opplagt valg. Det gir et moderne, rått betong utseende og det er i tillegg enkelt å rengjøre en mikrosement-benkeplate med en våt klut.
- Mikrosement på gulv Mikrosement er opplagt når gulvet skal renoveres. Når mikrosementen er lagt riktig på gulvet, har det en høy slitestyrke og en lang levetid. Den glatte overflaten er enkel å gjøre ren, noe som gjør mikrosement på gulv særlig populære på kjøkken.
Fordeler med mikrosement:
- Mikrosement er forholdsvis billig å legge, og det kan brukes både innendørs og utendørs.
- Det kan brukes på både vegger og gulv på bad og i kjøkken.
- Det er slitesterkt og fås i mange forskjellige farger.

Gjør som over 80.000 andre ...
Meld deg på nå, og få Gjør Det Selvs nyhetsbrev direkte i innboksen 2 ganger i uken.
Ulemper med mikrosement:
- Tørketiden på mikrosement er relativt lang.
- Mikrosement er ikke UV-resistent, og det kan ikke legges på alle typer overflater og belegninger (det kan for eksempel ikke legges på linoleum og vinyl).
Mikrosement – gjør det selv?
Mikrosement er ikke alltid like enkelt for gjør det selv-eren å kaste seg over. Derfor anbefaler flere produsenter å alltid la fagfolk utføre arbeidet, med mindre man arbeider med for eksempel DETALE CPH (tidligere Kabe) eller Conteco, som også er beregnet til gjør det selv-folket.
Priser på mikrosement
Mikrosement finnes i flere forskjellige priser, alt etter type og produsent. Men du kan som utgangspunkt regne med 3000-4000 kroner for et fullt sett til cirka 10 m2. Et fullt sett inneholder typisk mikrosement base, mikrosement medium, primer, sealer, herder og glassfibernett.
Les mer om mikrosement
Hvis du har fått mot til å kaste deg over mikrosement i ditt neste gjør det selv-prosjekt, anbefaler vi at du leser med om de forskjellige produktene først. Du kan lese mer om mikrosement her på conteco.dk eller her på DETALE CPH