Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Legg pappshingel

Skriv ut Lagre artikkel

Vil du lage et spennende og flott takpapp-tak, kan du gjøre det med pappshingel. Fagmannen viser på oppstillingen her hvordan jobben utføres.

Logg inn eller kjøp tilgang til å se videoen

Takshingel kan legges enten direkte på kryssfiner, rupanel eller annet godkjent undertak eller oppå eksisterende takpapp. Ved takfoten må det ligge en stripe overlagspapp.

Fagmannen starter med oppstreking. Først markeres midten av taket, og deretter måles 50 cm, eller det som tilsvarer en halv pappshingel, ut til den ene siden.De samme markeringer må du så lage på toppen av taket.

De fire markeringene forbindes parvis med en krittsnor, så det blir to parallelle streker. Ved tagfoten lager fagmannen en markering 2 cm oppe på hver side, og slår en strek med krittsnoren.

Den første platen legges så opptil på midten av taket, samtidig med at bunnen av pappshingelen flukter med den vannrette streken. Deretter slås pappshingelen fast til taket.

Det må spiker på sidene, samt over de to innsnittene i shingelen. Du må være oppmerksom på at det alltid må spikres slik at spikeren blir skjult av shingelen som skal legges oppå.

Den neste pappshingelen legges helt opp til den første, og det settes i spiker på samme måte som før. I skjøtene vil det følgelig være to spiker ved siden av hverandre.

Ute på siden av taket er det ikke plass til en hel shingel, så her må den overskytende delen bare skjæres av. Når første rad er lagt, strekes det opp til de påfølgende rader. Fagmannen måler avstanden fra toppen av platene og ned til innsnittet.

Platene skal nemlig legges slik at shingelens underkant flukter med bunnen av innsnittet på den underliggende shingelen. Nå avsettes målet på taket hele veien opp på begge sider, og fagmannen streker deretter opp med krittsnoren ved alle markeringene.

Neste rad pappshingel skal legges opptil den andre streken, som lå 50 cm forskutt i forhold til midtstreken. Følgelig forskyves platene med en halv plate, og man oppnår et fint mønster. Deretter kan det igjen jobbes ut til sidene.

Ved tredje rad starter fagmannen igjen fra midten av taket, og dermed skiftes det ved annenhver rad. Pappshingel er et lett og flott alternativ til vanlig takpapp, og gjør du som fagmannen, får du raskt et tak du kan ha glede av i mange år.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Byggevejledning: Legg pappshingel
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake