Terrasse med 6 smarte detaljer

En terrasse trenger ikke alltid å være en stor og tradisjonell firkant i forlengelse av huset. Se bare her!

Først og fremst er terrassen plassert ute i hagen. Den er bygget på et fundament av betongheller, som ligger på et 20 cm stampet bærelag av pukk. For det andre er den hevet 40 cm over bakken, og gir god utsikt og oversikt i hagen.

I tillegg har den både rygglene, oppbevaringsbokser, plantekasser og ikke minst en innebygget brønn til kald drikke.

Skal du bygge terrasse, er det mange tips å hente her. Du trenger ikke å bruke alle, og du kan bruke noen av tipsene flere ganger, for eksempel med flere rygglener. Er du så heldig at du har et basseng, kan terrassen også tilpasses rundt det. God fornøyelse!

Se alle de smarte detaljene her:

PUTEKASSENE er laget slik at de innvendige plastkassene går ned gjennom terrassegulvet og står rett på et par betongheller på bakken. Det er smart at det er brukt vanlige plastkasser, for de beskytter puter, tepper og madrasser mye bedre mot vær og vind enn rene trekasser.

PLANTEKASSEN er laget av bord med de samme dimensjonene som selve terrassen, og passer perfekt sammen med den. I tillegg er lengden på kassen tilpasset, slik at den stopper noen få centimeter før døren til hulrommet. På den måten kommer ikke kassen i veien for døren, som kan åpnes helt opp.

HULROMMET under terrassen utnyttes til oppbevaring av parasoller og leketøy. Det er enkelt å komme til, og med døren montert med 2 x 250 mm bladhengsler og lukket med en skyvelås, er du helt sikker på at tingene ikke blåser vekk.

SANDKASSEN er bygget ned i det ene hjørnet av terrassen. Legg merke til at den er lukket med tettsittende terrassebord, som holder sanden inne. Lokket er også utformet slik at det lukker helt tett ned mot sandkassen. Lokket åpnes for øvrig med et håndtak av grovt tau.

HYGGEKROKEN, der du kan sole deg og lese en god bok, er utstyrt med et rygglene. Rygglenet er laget av to stolper og tre vannrette terrassebord, og sitter fast i to hull som er skåret ned i selve terrassegulvet. Hullene er litt større enn stolpene, og gir derfor rygglenet en svak helling bakover.

TRAPPETRINNET gjør det ikke bare enklere å komme opp og ned på den forhøyede terrassen, det kan også brukes som benk og til lamper med levende lys. Det er også blitt plass til en integrert plantekasse i en miniutgave på enden.

OPPBYGGINGEN av terrassen er utført som en enkel ramme med stolper i hvert hjørne. Inne i midten av rammen er terrassen stabilisert med tilfarere (48 x 98 mm) for hver 60 cm. Der bord og fliser møtes, er det lagt murpapp mellom.

Vil du lese mer om hvordan du bygger en treterrasse? Her har vi samlet alle våre artikler og byggeveiledninger om treterrasser.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Terrasse