Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Platting

Uansett om du vil planlegge, bygge eller vedlikeholde en terrasse, har vi mye håndverkerkunnskap på lager. Her kan du finne massevis av byggeveiledninger, artikler som hjelper deg med å planlegge prosjektet, og ikke minst mange gode tips og råd til vedlikehold. God fornøyelse!

Før du setter i gang

Alle artikler om om treterrasser

Bygg plattingen selv

Du kan selvfølgelig bygge en flott platting selv! En platting er deilig å gå på med bare føtter og er innbydende til familietreff utendørs. I våre byggeveiledninger til plattinger, guider vi deg trinn for trinn til hvordan du selv kan bygge din egen platting.

Platting inspirasjon - få inspirasjon før du skal bygge

En platting er ikke bare en platting. De kan lages i mange forskjellige størrelser, former og materialer. Så før du velger hvordan din nye platting skal se ut, er det en god ide å finne inspirasjon til platting på disse sidene.

Vi har gjennom tiden bygget mange typer plattinger i forskjellige konstruksjoner, prisklasser og materialer. Du finner alle sammen på disse sidene.

Pris på platting - du bestemmer den faktisk selv!

Forskjellige typer plattinger varierer veldig i pris. Prisen på en platting avhenger naturligvis av størrelse og materialvalg. Men det er som alltid mye penger å spare ved å gjøre tingene selv. Og med den riktige veiledningen, kan du selv legge en solid platting til en fornuftig pris.

Hvilket tre skal du velge til din platting?

Det finnes mange forskjellige typer tre du kan bruke til plattingen din. Ofte skjelner man mellom hardt tre og mykt tre. De harde tresortene er blant annet teak og eik, som gir plattingen et eksklusivt preg. De myke tresortene er blant annet de populære typene lerk og furu.

  • Spesielt med mykt tre

    Plattinger skal rengjøres jevnlig, fordi det vil gro alger på overflaten. Mange velger å spyle bordene med en høytrykksspyler, men ingen myke tresorter har godt av å bli renset med høyt trykk. En hageslange – gjerne med trykk på strålen – er mer skånsom.

  • Spesielt med hardt tre

    Hardt tre sliter mye på verktøyet du bruker. Skal du bygge en større platting, kan det sløve tennene på både håndsagen og sagbladene til elektrisk verktøy. Det er også en fordel å jobbe med to skrumaskiner: En maskin til å forbore med og en til å skru med. Det er mest effektivt.

Velg terrassebord til plattingen din

Det er mange terrassebord å velge mellom når du skal legge ny platting. I denne artikkelen gir vi deg den totale oversikten over de forskjellige sortene av tre du kan velge mellom som terrassebord: Terrassebord - hvilket tre er best ?

Plattingens konstruksjon

Plattingens oppbygging og konstruksjon er absolutt ikke likegyldig. Så selv om ingen faktisk kan se hvordan det ser ut under platting din når den først er ferdig, er det ekstremt viktig at du har laget en solid konstruksjon under platting. Det finnes mange metoder som hjelper deg å lage en solid konstruksjon under en platting, avhengig av hvilken bunn du bygger den på. Det kan du lese mer om i denne artikkelen: Plattingens konstruksjon - bygg en solid bunn under terrassen

Vedlikehold av plattingen

En platting skal vedlikeholdes. Er den trykkimpregnert, skal du gi den grunningsolje og en laserende trebeskyttelse. Heldekkende vil skalle av og kreve årlig oppmaling. ThermoWood leveres ferdig grunnet, men bør på et tidspunkt oljes eller males med en laserende trebeskyttelse. Heller ikke ThermoWood bør få heldekkende trebeskyttelse. Teakplattinger skal du bare la være, de blir sølvgrå. Du kan også såpeskure dem, slik at de nesten blir hvite. Eller du kan olje dem, slik at de beholder den røde gløden i mange år.

Bygg platting oppå stein

Har du blitt lei av steinterrassen din, eller er du bare misunnelig på naboens nye platting? Da kan du relativt enkelt bygge en ny, flott platting oppå de gamle steinene. I denne artikkelen viser vi deg tre forskjellige metoder til å bygge en platting oppå de gamle steinene: Bygg en platting på steiner - tre gode tips

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake