Terrasse

Leter du etter informasjon om treterrasse, overbygd terrasse eller steinterrasse, uansett om du vil bygge, reparere, vedlikeholde eller bare ha en håndfull håndverkertips, så har du kommet til helt riktig sted. På disse sidene finner du forskjellige relevante artikler og selvfølgelig masser av byggeveiledninger, som sikrer deg et profesjonelt resultat.

Alle artikler om terrasser

Bygg terrassen selv

Vi guider deg trinn for trinn, uansett om det er en stein- eller treterrasse, stor som liten. Få inspirasjon til ny terrasse i våre mange terrasseprosjekt – alle med grundige byggeveiledninger og bilder.

Vil du unngå at familiehyggen blir forstyrret når det kommer noen regndråper, eller ved duggfall på kvelden, kan du lage en overbygd terrasse. Vi viser hvordan du lager en solid stolpekonstruksjon som blir stående i all slags vær. Vi har også løsninger på mange nivåer: Fra en overbygd terrasse som er rask og enkel, til en terrasse som virkelig er ambisiøs.

Lag en tegning før du skal bygge terrasse

Før du setter i gang med å bygge terrasse, er det en god ide å lage en tegning. I artiklene våre finner du gode råd til hva du skal huske.

Et godt fundament fremtidssikrer belegningen

Når du bygger en terrasse av belegningsstein, er det viktig med et solid fundament av sand og grus. Vi guider deg i forhold til materialer og utstyr du kan bruke til oppgraving av jord og komprimering av underlaget til belegningen.

Terrassematerialer

Før du lager en terrasse, skal du vurdere hvilke typer materialer du vil bruke. Pris og kvalitet henger som regel sammen. Hvis du bygger en treterrasse, kan det være en god ide å kjøpe trykkimpregnert tre til stolper og den underliggende konstruksjonen. Når du skal velge terrassebord, har du flere muligheter: Skal du velge dyre terrassebord i eksklusivt tre, eller billige trykkimpregnerte bord?

Eller skal du velge komposittbord fremfor tre til terrassen? Sjekk blant annet holdbarhet og vedlikehold før du bestemmer deg. I artiklene våre kan du også finne veiledninger til hvordan du legger din egen terrasse av belegningsstein.

Vedlikehold av terrassen

Terrassen lever et hardt liv året rundt. Fra 30 grader i stekende sol, via silende regn til iskalde vinterdager. Når våren endelig kommer, kan det være en trist opplevelse å se terrassen som har ligget i dvale under snøen hele vinteren. Ofte vil en treterresse være flekkvis grønn av alger, og for øvrig hardt medtatt av vinterens barske vær. Men fortvil ikke. På disse sidene vil du finne tips til hvordan du renser terrassen grundig med en høytrykkspyler og terrasserens. Etterpå behandles den med en olje spesielt beregnet til trykkimpregnerte treterrasser.

Er terrassen laget av andre tresorter enn trykkimpregnert furu, er fremgangsmåten i forbindelse med rensingen den samme, men sluttbehandlingen kan være en annen. Vi hjelper deg med å beskytte og vedlikeholde terrassen din.