Slik tilpasses gipsplater til et skjevt tak

VIDEO: De fleste tak er litt skjeve. Det er du nødt til å kompensere for når du skal kle en vegg med gips. Her kan du se hvordan du måler opp.

Når han skal kompensere for skjevheter i taket bruker han en tømrervinkel. Han lar den korte siden av vinkelen flukte med mursteinveggen. Dermed ser han tydelig hvor skjevt taket er. Det settes en strek inne ved veggen hvor skjevheten er størst.

Deretter måler tømreren avstanden til taket, som er 12 mm.Der hvor tungen av vinkelen treffer taket måler fagmannen så høyden fra gulv til tak. Den er 244,3 cm. Nå har vi de to målene som gipsplaten skal avkortes med.Gipsplaten vi benytter her er 250 cm.

På den ene siden skal den være 244,3 cm mens det på den andre siden skal legges til de 12 mm.Med en stump rett gips forbindes de to punktene, og det slås en strek.

Med en hobbykniv skjæres det i oppstrekingen, og den overskytende gipsen brekkes av. Mens platen fremdeles ligger på arbeidsbukken, skråskjæres kanten. Platen løftes på plass, og som man ser passer den perfekt til tross for det skjeve taket

LES OGSÅ:
Gipsheis til kun 250 kroner
Lag et perfekt gipstak – slik!

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Gipsvegg