Helsparkling: lær teknikken av maleren

VIDEO: En stygg vegg kan bli pen og glatt igjen med en omgang helsparkling. Her kan du se hvordan en håndverker går løs på oppgaven.

Alle rester fra skrueplugger, gamle spiker og skruer fjernes, før veggen slipes over med grovt sandpapir korning 80. Før veggen kan sparkles opp, må den grunnes med en primer.

Denne primeren skal ikke fortynnes, men kan benyttes som den er. Den påføres med en malekost. Til sparkling bruker man en fin sandsparkel og en bred sparkel. Når man sparkler, er det viktig at man holder sparkelen i en liten vinkel på ca. 20 grader, så det kommer et godt lag sparkelmasse på veggen.

LES OGSÅ: Enkel og effektiv helsparkling med giraffsliper

Når hele veggen er sparklet, skal det etterslettes. Men nå holdes sparkelen i en vinkel på ca. 30 grader, noe som jevner ut laget av sparkelmasse. På den lille kanten ved hjørnet bruker man en smal sparkel.

Selv om man er nøye med sparklingen, kan det ikke unngås at det kommer striper fra sparkelen. Men de fjernes lett når massen er tørr. Igjen benyttes sparkelen, men denne gang som en slags høvel, som skjærer av alle forhøyninger i sparkelmassen.

Til slutt slipes det med et skumpussebrett, som dyppes i vann. Vannet i brettet løser opp det ytterste av sparkelmassen, så det blir en helt glatt overflate som er klar til maling.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Pussing av vegg