Sagverk for 2000 kroner

En profesjonell bordsirkelsag koster fort 10.000 kroner, eller mer. Men hvor mye sag får du, hvis du kun er villig til å betale en femtedel av det beløpet? Faktisk ganske mye, viser denne testen av en rimelig gjør det selv-sag.

Bruk alltid en dyttepinne til å føre emnet frem over sagbladet. Da reduserer du risikoen for å kutte deg stygt.

Einhell TC-TS 2025

Einhells bordsirkelsag TC-TS 2025 er ikke perfekt. Men den er et glimrende eksempel på at du som gjør det selv-er fint kan klare deg med mindre og billigere enn den dyre profesjonelle maskinen du drømmer om.

LES OGSÅ: Vi tester 5 bordsirkelsager

Kompakte bordsirkelsager som denne er generelt tiltenkt lettere oppgaver. Det gjelder også de kompakte sagene fra mye dyrere merker. De er ikke laget for å splitte harde og grove materialer. Og det litt lille arbeidsbordet blir fort for ustabilt, hvis du prøver å skjære opp store plater uten å sørge for ekstra understøtting.

Les videre, og bli klokere på sagens mange funksjoner og justeringsmuligheter.

Her er bordsirkelsagen smart

Med en bordsirkelsag kan du enkelt splitte bord på langs, slik at de får akkurat den størrelsen du ønsker. Du kan også sage opp plater, hvis du sørger for å understøtte dem. Sagen kan i tillegg løse en lang rekke avanserte spesialoppgaver. Her er noen eksempler.

Bladskjøter

Bladskjøter er en elegant måte å sette sammen to treemner på, og sagens dybdeinnstilling gjør det enkelt å lage en helt perfekt og tett sammenføyning.

Lister

Lister er billigst å lage selv, hvis du sager dem ut av større materialer. Har du en overfres i tillegg, kan du lage akkurat de listene du ønsker.

Rundstokker

Rundstokker er nesten umulige å splitte med alle andre sager enn bordsirkelsagen.

Falsen

Falsen i vinduskarmen lages enkelt med to nøyaktige snitt.

Notspor

Notspor til bakkledningen i et skap eller bunnen av en skuff, lages lett med den nøyaktige dybdeinnstillingen.

Einhell TC-TS 2025

1

Vinkelanlegget gjør det mulig å lage nøyaktige snitt i vinkel, samt å gjenta dem igjen og igjen, hvis du har behov for det. Skalaen er litt vanskelig å avlese nøyaktig. Du bør derfor bruke en separat vinkel for nøyaktig innstilling av vinkelanlegget.

2

Tiltingen kan justeres fra 0 til 45°, og gjør det mulig å lage skråsnitt på langs av emnet. En skala på siden av sagen viser vinkelen. Avlesingen er dessverre ikke helt nøyaktig, og innstillingen faller ikke i hakk ved de mest brukte vinklene. Du bør derfor bruke en separat vinkel for nøyaktig innstilling.

3

Dybdeinnstillingen hever sagbladet opp gjennom bordet til ønsket høyde, fra 0 til 85 mm ved rette snitt, og optil 65 mm når sagbladet tiltes til en vinkel på 45°. Alt styres enkelt og nøyaktig på et stort håndtak på siden.

4

Oppbevaringen direkte på sagen til dyttepinnen og verktøy til bladskift, sikrer at du alltid har det lett tilgjengelig.

5

Parallellanlegget er enkelt å justere, med en skala du ser gjennom en liten rute på håndtaket – som også brukes til å låse anlegget. Parallellanlegget kan kun brukes på den ene siden av bordet, og det sitter heller ikke fullt så godt fast som vi kunne ønsket.

Hva får du da for 2000 kroner?

  • Du får en ganske solid og overbevisende sag, som vi i vår seneste test av bordsirkelsager honorerte med tittelen “Godt Kjøp”.
  • Du får den sterke motoren på 2000 watt holder turtallet høyt når sagen belastes, slik at materialet kan føres jevnt og stabilt gjennom det roterende sagbladet.
  • Du får også en sag med alle de innstillingsmulighetene du finner på dyrere maskiner. Skalaene til justering av vinkler og avstander er ikke 100 prosent nøyaktige, og derfor bruker vi for sikkerhets skyld alltid en separat vinkel og en tommestokk når vi skal gjøre presisjonssaging.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Bordsirkelsag