Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bordsirkelsag

Den robuste bordsirkelsagen er uunnværlig for enhver tre-entusiast. Her kan du lese om hvordan du bruker bordsirkelsagen, dens tilbehør og dens sagblad. Du finner også den nyeste testen av bordsirkelsager.

Bordsirkelsag

Om du er en skikkelig trenerd, er det ingen vei utenom. Du må ha en bordsirkelsag. Den gjør et hvert respektabelt snekkerverksted komplett, og med en bordsirkelsag kan du lage flere presise og fine snitt enn du kan med noen annen sag. En bordsirkelsag er en større investering, men det er en du raskt blir glad for.

Forskjellen på sirkelsag og bordsirkelsag

Men holder det ikke med en håndsirkelsag? Hva er egentlig forskjellen på en håndsirkelsag og en betydelig dyrere bordsirkelsag? Den største forskjellen er at håndsirkelsagen er langt mer mobil og hendig en enn en bordsirkelsag. En bordsirkelsag er – forenklet sagt – en sirkelsag som er snudd på hodet og montert til et bord. Du fører emnet gjennom sagen i stedet for sagen gjennom emnet.

Hva bruker man en bordsirkelsag til?

En bordsirkelsag er som nevnt et skikkelig snekkerverktøy, og hvis du er glad i å lage flotte treskjøter eller å lage dine egne lister er bordsirkelsagen et fantastisk redskap. En bordsirkelsag er spesielt godt egnet til “masseproduksjon”, så om du skal skjære mange elementer, til for eksempel en hylle, kan det neppe gjøres raskere enn med en bordsirkelsag.

Hvilken bordsirkelsag skal du velge?

Bra ting koster, og en bordsirkelsag kan også fort bli en dyr investering til verkstedet. Prisene på en bordsirkelsag starter fra rundt 1500 kroner for de billigste modellene, og derfra kan det raskt bli veldig dyrt. Men hva skal du så velge? Hva er dine behov? Hvis du leser Gjør Det Selvs grundige test av bordsirkelsager, kan du bli litt mer klokere på hvilken maskin som passer best for deg. Les vår nyeste test av bordsirkelsag her: Bordsirkelsag test.

En liten bordsirkelsag er også en mulighet

En bordsirkelsag er altså ikke en maskin du enkelt flytter rundt på. Som regel holder den til i verkstedet hvor den tar opp en del plass. Men du kan også kjøpe en liten bordsirkelsag som du kan ta med deg som en trillevogn. Mange bordsirkelsager er nemlig utstyrt med hjul, slik at det er enklere å flytte på sagen når stativet er slått sammen.

Du tenker kanskje at en alminnelig sirkelsag er nok til ditt behov. Da kan du se vår nyeste test av sirkelsager her: Sirkelsag test

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake