Elektrisk hekksaks: Den sterkeste deltakeren kan klippe greiner på opptil 34 mm.

Den sterkeste deltakeren kan klippe greiner på opptil 34 mm.

En av fordelene ved produsentenes kamp om markedet for hageverktøy på batteri, er at prisene presses ned. Det smitter også over på prislappen du finner hos verktøy på 230 volt, der det store minuset er den kronglete skjøteledningen. Men kan du leve med den, får du mye for pengene med ledningsmodellene.

Jevn kamp mellom hekksaksene

Vi har plukket ut sju forskjellige hekksakser, med hver sine fordeler og ulemper. Men da alle deltestene var ferdig, og regnskapet ble gjort opp, lå seks deltakere uvanlig tett. Kun én enkelt maskin klarte å holde de andre bak seg med god margin.

Når sluttresultatet er så jevnt som tilfellet er her, kan det være en stor fordel å være billigst – og for rundt 900 kroner får du en hekksaks som presterer helt på linje med de dyreste modellene.

Elektrisk hekksaks: Slik har vi testet

Det første og viktigste parameteret i testen vår er styrken til hekksaksene. Den har vi testet ved å kappe rundstokker i tre forskjellige størrelser på tid.

Du blir raskt sliten i armene hvis du hele tiden skal kompensere for en maskin med for mye vekt foran eller bak. Derfor har vi testet balansen i hekksaksene.

Vi gir også en vurdering av den samlede betjeningsvennligheten til hekksaksene. Den ble vurdert fortløpende under hele testen.

Til slutt var hekksaksene en tur innom vekten. Den er nemlig avgjørende for hvor lenge du kan jobbe uten å bli sliten i armene.

Uavhengig test av hekksakser med ledning

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

Leter du etter en hekksaks på batteri? Finn vår nyeste test av hekksaks på batteri her.

Vi har testet disse 7 elektriske hekksaksene

  • BOSCH AHS 50-26
  • RYOBI RHT7565RL
  • STIGA SHT 600
  • STIHL HSE 42
  • GARDENA EASYCUT 450/50
  • BLACK+DECKER BEHTS451-QS
  • MAKITA UH4570

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken elektrisk hekksaks som ble den store testvinneren.