Høytrykkspyler test: Maskinene varierer i kvalitet, og dyrest er ikke nødvendigvis best.

Maskinene varierer i kvalitet, og dyrest er ikke nødvendigvis best.

For huseiere er det en lang rekke oppgaver som blir betydelig enklere med en høytrykksspyler. Rensing av belegningsstein er selvsagt en av de klassiske disiplinene, men skal du fjerne avskallet maling fra veggen eller vaske bilen, er den også smart. Med et trykk på minst 110 bar skal du dog passe på at du ikke kommer i skade for å ødelegge lakken på bilen eller skade andre flater. Derfor er det en fordel hvis trykket kan justeres.

Den konsentrerte vannstrålen er mange ganger kraftigere enn den som kommer ut av hageslangen. Det sparer tid og arbeid. Men en høytrykksspyler er ikke bare en høytrykksspyler. Derfor har vi testet sju høytrykksspylere, i prisspennet fra 2000 til 3800 kroner.

Testen viser en klar sammenheng mellom trykket produsentene opplyser og faktisk styrke, slik den oppleves. I tillegg er designet avgjørende for hvor behagelige maskinene er å bruke.

Høytrykksspylere test: Slik har vi testet

Det er ikke unormalt at opplysninger fra produsentene ikke helt stemmer overens med virkeligheten. Derfor har vi naturligvis selv testet styrken, som vi anser som det viktigste parameteret. Med vannstrålen skjøt vi hull gjennom en blokk av isopor mens vi tok tiden.

Med flere av høytrykksspylerne følger det små deler som ikke skal forsvinne. Vi har vurdert designet og muligheten for oppbevaring av tilbehør, slange og ledning på høytrykksspylerne.

Vi har også testet kvaliteten på slangene. De skal kunne tåle et høyt trykk, og de kan derfor fort bli stive og umedgjørlige.

Til slutt har vi sett på hvilke smarte funksjoner hver deltaker har å by på.

Uavhengig test av høytrykksspylere

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

Vi har testet disse 7 høytrykksspylerne

  • STIHL RE 110
  • KÄRCHER K 5 FC FLEX
  • BILTEMA HPC 120B
  • MAKITA HW1200
  • NILFISK E 145 EXTRA
  • HUSQVARNA PW 350
  • BOSCH AQT 45-14 X

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken høytrykksspyler som ble den store testvinneren.