Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Er 1700 watt nok til en høytrykksvasker?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Watt nok til en høytrykksvasker?

Spørsmål

Jeg ønsker meg en høytrykksvasker til å løse forskjellige oppgaver i hjemmet. Hvor sterk skal en maskin til gjør det selv-bruk være?

Svar

Vi pleier å si at en gjør det selv-høytrykksvasker skal ha en motor på 1500 til 2000 watt. Det passer derfor veldig godt med 1700 watt. Med det, ordner du det meste.

Men watt er ikke alt. Du skal også se etter hvor mange bar trykk maskinen lager. Til vanlige oppgaver, som å rense terrassen eller et gjerde, er 100-140 bar nok. Har du derimot en båt, som skal på land og renses, skal du ha fatt i en høytrykksvasker som er tettere på 200 bar.

Skal du rense sykler eller en motorsykkel, skal du kanskje heller vurdere en mellomtrykksmodell, som holder seg under 100 bar – ellers risikerer du at vanntrykket kan gjøre skade.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Test av høytrykksspylere

RIKTIG UTSTYR

En høytrykksvasker er et smart verktøy med mange krefter, som du skal tøyle riktig. Skal du for eksempel vaske en terrasse, skal du bruke en terrassevasker, som settes på enden av spyleren. Ellers ødelegger du gulvet.

LES OGSÅ: Terrassevasker til høytrykksvaskeren – virker den?

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake